Sveriges polarspecialist sedan 1999 031-333 17 30 info@polarquest.se
Sök Mina
bokningar

Noee Knecht Guide

Noee är en miljövetare i hjärtat och fascinerad av allt levande och icke levande runt omkring henne. Efter att ha studerat på Svalbard i ett halvår blev hon förälskad i snö och is. Hennes äventyrsanda har alltid lett henne till olika platser runt om i världen.

Noee kommer ursprungligen från Tyskland men flyttade till Schweiz för sina studier. Bergen lockade dock mer än datorn och hon började vandra, åka skidor, snöskovandra och cykla.

Det var hennes mormor - ett fan av arktiska upptäcktsresor -  som väckte intresset för det kalla och extrema med sina berättelser från den nordligaste delen av världen. Noee åkte till Svalbard för första gången 2022 för en sex månader lång Erasmusvistelse för att studera glaciärer och havsis. Efter att ha upplevt mörker med polarljus, en månad med konstant soluppgång och en långsam återupplivning av naturen tillsammans med midnattssolen, lämnade hon Svalbard med en stark nyfikenhet på arktisk biologi och geologi. Och självklart hade hon en stark önskan att återvända till det höga norr.

För närvarande studerar hon mastersprogrammet inom atmosfär- och klimatvetenskap vid ETH Zürich. Hon är fascinerad och samtidigt oroad av klimatförändringarnas inverkan på Arktis och de potentiella återkopplingarna på de globala temperaturerna. Guidning är för henne inte bara en passion utan också en möjlighet att dela med sig av sin fascination för de naturliga systemen och kommunicera deras sårbarhet.