Sveriges polarspecialist sedan 1999 031-333 17 30 info@polarquest.se
Sök Mina
bokningar

Nils Carlsson Guide och Expeditionsledare

Passionerade biologen Nils har doktorerat i ämnet limnologi, läran om inlandsvatten, och är en av få personer i världen som har fått namnge en tidigare okänd art av krabba. När han inte guidar i våra polarområden arbetar han med frågor kring djurliv och invasiva arter för svenska myndigheter.

Nils startade sin karriär som dykinstruktör i Thailand och Sverige innan han började studera biologi vid Lunds universitet. Nils stora intresse för biologi och naturvård ledde till forskarexpeditioner till Asien, Sverige och Amerika. Han har blivit publicerad i flera internationella, välrenommerade vetenskapliga tidskrifter och upptäckt samt fått namnge en tidigare okänd art av krabba.

Nils har doktorerat i ämnet limnologi och arbetar med frågor kring djurliv och invasiva arter för svenska myndigheter när han inte guidar i våra polarområden.

Nils blir ofta tillfrågad att föreläsa inom biologi och är känd som en god berättare. Om du skulle börja prata om fiske, en av hans störta passioner, kan han bli svår att få tyst på.