Sveriges polarspecialist sedan 1999 031-333 17 30 info@polarquest.se
Sök Mina
bokningar

Morten Jørgensen Guide och Expeditionsledare

Morten har besökt alla sju kontinenter och arbetat som guide, föreläsare, zodiakförare och expeditionsledare ända sedan 1997. Morten är en skicklig och mycket angelägen observatör när det gäller vilda djur. Han är en aktiv ornitolog och det finns inga naturområden som inte fascinerar Morten.

Morten föddes i Köpenhamn och har alltid älskat natur och djurliv. Han har rest hela sitt liv och som barn bodde han tillsammans med sina föräldrar i Afghanistan, i Tanzania och även i Malaysia. Som vuxen har han besökt alla sju kontinenter.

Morten har arbetat som guide, föreläsare, zodiakförare och expeditionsledare ombord på små kryssningsfartyg i Arktis ända sedan 1997. Han har även arbetat i Antarktis och Indiska oceanen samt flera andra platser. 

Sedan mitten av åttiotalet har Morten varit en aktiv ornitolog. En passion som har kompletterats av hans kärlek till marina däggdjur, valar och delfiner, sälar och isbjörnar. Det finns inga naturområden som inte fascinerar Morten. Han tycker också om att fotografera.

Morten är en skicklig och mycket angelägen observatör av vilda djur, oavsett om det är fåglar, däggdjur eller andra levande varelser. Han är också mycket bekväm i rollerna som guide, tolk och föreläsare. Morten älskar att besöka avlägsna områden tillsammans med gäster ombord, och på så sätt dela med sig av dessa magiska platser. Han sätter stort värde i att ha möjligheten att poängtera för sina medpassagerare kring våra polarområdens känsliga vildmark och dess invånare. Han vill gärna betona nyckelpunkter som sårbarhet, bevarande och hållbarhet.

År 2015 publicerade Morten en bok som heter "Polar Bears on the Edge" och ytterligare en bok kommer ut 2022.