Sveriges polarspecialist sedan 1999 031-333 17 30 info@polarquest.se
Sök Mina
bokningar

Miriam Vermeij Guide

2011 besökte Miriam Arktis för första gången, vilket bland annat ledde till ett uppdrag som fältassistent på den tyska polarexpeditionen samt på Netherlands Arctic Station på Svalbard. Hemma i Holland arbetar Miriam som guide, bland annat i en av Hollands största nationalparker.

Som ung reste Miriam och hennes familj runt mycket i Europa. Miriams naturintresse väcktes tidigt och under uppväxten tillbringade hon mycket tid med att undersöka djur och natur på hemmaplan i Nederländerna. Tack vare sitt stora miljöintresse valde hon en naturvetenskaplig utbildning med specialisering inom markföroreningar. Idag är Miriam egenföretagare inom miljöplanering.

Under 1999 började Miriam resa utanför Europa, nu i sällskap med sin man Marcel. De reste runt i stora delar av världen och på Antarktis väcktes passionen för polartrakterna. 2011 besökte Miriam Arktis för första gången, vilket bland annat ledde till ett uppdrag som fältassistent på den tyska polarexpeditionen (SEES) samt på Netherlands Arctic Station i Ny-Ålesund på Svalbard.

Hemma i Holland arbetar Miriam sedan 2005 som guide, bland annat i De Biesbosch, en av Hollands största nationalparker. Hon guidar både skolbarn och vuxna runt parken till fots och på båtturer. 2017 gjorde Miriam sin första säsong som guide i Arktis och 2018 som guide i Antarktis.