Sveriges polarspecialist sedan 1999 031-333 17 30 info@polarquest.se
Sök Mina
bokningar

Miriam Vermeij Guide

2011 besökte Miriam Arktis för första gången, vilket bland annat ledde till ett uppdrag som fältassistent på den tyska polarexpeditionen samt på Netherlands Arctic Station på Svalbard. Hemma i Nederländerna arbetar Miriam som guide, bland annat i en av Nederländernas största nationalparker.

I sin ungdom reste Miriam runt mycket i Europa tillsammans med sina föräldrar och sin syster. Miriams naturintresse väcktes tidigt och under uppväxten i Nederländerna tillbringade hon nästan all tid utomhus där hon undersökte insekter och växter. Tack vare sitt stora miljöintresse valde hon en naturvetenskaplig utbildning med specialisering inom markföroreningar. Idag är Miriam egenföretagare inom miljöplanering.

Under 1999 började Miriam resa utanför Europa och under en resa till Sydamerika, Falklandsöarna och Antarktis 2006 väcktes passionen för polartrakterna. 2011 besökte Miriam Arktis för första gången, vilket bland annat ledde till ett uppdrag som fältassistent på den tyska polarexpeditionen (SEES) samt på Netherlands Arctic Station i Ny-Ålesund på Svalbard. 2017 gjorde Miriam sin första säsong som guide i Arktis och 2018 som guide i Antarktis.

Hemma i Nederländerna har Miriam sedan 2003 arbetat som naturguide. Först i den lokala skogen och därefter bland annat i De Biesbosch, en av Nederländernas största nationalparker. Hon guidar både skolbarn och vuxna runt parken till fots och på båtturer.