Sveriges polarspecialist sedan 1999 031-333 17 30 info@polarquest.se
Sök Mina
bokningar

Miriam Vermeij Guide

I sin ungdom reste Miriam runt mycket i Europa tillsammans med sina föräldrar och sin syster. Miriams naturintresse väcktes tidigt och under uppväxten i Nederländerna tillbringade hon nästan all tid utomhus där hon undersökte insekter och växter. Tack vare sitt stora miljöintresse valde hon en naturvetenskaplig utbildning med specialisering inom markföroreningar.

Hemma i Nederländerna har Miriam sedan 2009 arbetat som naturguide i den lokala skogen samt i De Biesbosch, en av Nederländernas största nationalparker. Förutom det har Miriam haft flera uppdrag som konsult inom miljö, natur och miljöplanering.

Under 1999 började Miriam resa utanför Europa och på en resa till Sydamerika, Falklandsöarna och Antarktis 2006 väcktes passionen för polartrakterna. 2011 besökte Miriam Arktis för första gången, vilket bland annat ledde till ett uppdrag som fältassistent på den tyska polarexpeditionen (SEES) samt på Netherlands Arctic Station i Ny-Ålesund på Svalbard. 2017 gjorde Miriam sin första säsong som guide i Arktis och 2018 som guide i Antarktis. 2022 hoppade hon ombord på en segelbåt och seglade i de norska fjordarna och började även leda vandringar med snöskor..

2019 blev Miriam natur-/expeditionsguide på heltid. När hon inte guidar i Arktis och Antarktis, guidar hon istället skolbarn och vuxna runt parker till fots och på båt i Nederländerna. Med åren blev Miriam även specialiserat sig på fåglar, växter och (marina)däggdjur.