Sveriges polarspecialist sedan 1999 031-333 17 30 info@polarquest.se
Sök Mina
bokningar

Mattias Horntrich Guide och expeditionsledare

Mattias startade sin karriär som guide på PolarQuest 2012 efter att ha arbetat som dykinstruktör runt om i världen i många år. Sommartid befinner han sig mestadels på Svalbard och under vintern i Antarktis. Mattias älskar de arktiska däggdjuren, men han är även en nyvunnen fågelfantast!

Mattias startade sin karriär som guide på PolarQuest 2012 efter att ha arbetat som dykinstruktör i många år och fick då för första gången möta Svalbard och Arktis, något som han länge hade drömt om. Han föll fullständigt för den storslagenhet och det djurliv som Arktis erbjuder och blev rejält biten av "polarbacillen" – en konstant längtan tillbaka till polarområdenas magiska värld.

Mattias älskar de arktiska däggdjuren, men han är även en nyvunnen fågelfantast! Sommartid befinner han sig mestadels på Svalbard som ligger honom mycket varmt om hjärtat. Där han har en roll som både guide och expeditionsledare. Vintersäsongen tillbringar han oftast i Antarktis, där han jobbar som kajakguide, föreläsare och Zodiacförare.

Mattias främsta passion är polarområdena, men han medverkar också flitigt på andra PolarQuest-resor runt om i världen. Hit hör Galapagos, Nya Zeeland, skotska Hebriderna, Lofoten och Björnön, som är en fantastisk liten pärla i Barents hav!