Sveriges polarspecialist sedan 1999 031-333 17 30 info@polarquest.se
Sök Mina
bokningar

Margherita Lucadello Guide

Margherita blev förälskad i Arktis under sin två månaders vistelse på den tjeckiska forskningsstationen "Petuniabukta" på Svalbard. Hon har också bott i Tromsø i Nordnorge samt på Maldiverna. Margherita har en magisterexamen i marinbiologi.

När Margherita gjorde sin masteruppsats vid den tjeckiska forskningsstationen "Petuniabukta" blev hon blixtförälskad i Svalbard. Hon bodde där i två månader under 2019 och direkt efter det reste hon till Nordnorge, till Tromsø för att arbeta som guide. Som guide var hon ute på turer och spanade efter valar dagtid och norrsken nattetid.  Att bo ombord fartyg och leva det äventyrliga guidelivet överträffade alla hennes förväntningar. Säsongen 2022 börjar Margherita arbeta som PolarQuest-guide på Svalbard.

Margherita kommer från Italien. Hon har studerat i den vackra staden Trieste i Italien och har en kandidatexamen i biologi därifrån. Margherita har även en magisterexamen i marinbiologi från sin tid i Faro i södra Portugal.

Margherita älskar att snorkla och har arbetat som guide på Maldiverna. Där fick hon snorkla tillsammans med mantor, sköldpaddor och hajar samtidigt som hon fick upplysa besökare om vikten av att skydda våra hav och ekosystem.

När Margherita inte lever livet som äventyrsguide bor hon i Italien med sin familj där hon också arbetar. Hon tycker om att rita, resa och såklart tillbringa mycket tid i naturen.