Sveriges polarspecialist sedan 1999 031-333 17 30 info@polarquest.se
Sök Mina
bokningar

Marcel Paul Guide

Med sitt intresse för upptäcktshistoria och som hobbyfotograf har Nordpolen och Arktis alltid haft en särskilt stark dragningskraft på Marcel. Vid sitt första besök på Svalbard 2011 beslöt han att ge upp sitt stillasittande arbete och istället satsa på att bli polarguide.

Ända sedan tonåren har Marcel varit en entusiastisk resenär. Efter att ha vandrat och campat med sina vänner började han själv leda vandringsgrupper till Österrike, Schweiz, England och Skottland. Tillsammans med sin fru Miriam har han under de senaste 20 åren besökt alla sju kontinenter. Med sitt intresse för upptäcktshistoria och som gedigen hobbyfotograf har Nordpolen och Arktis alltid haft en särskilt stark dragningskraft på Marcel.

Vid sitt första besök på Svalbard 2011 kände han en stark koppling till denna avlägsna plats och den dynamiska polarnaturen. Det födde tanken på att ge upp sitt stillasittande arbete och istället satsa på att bli polarguide. När en holländsk vetenskaplig polarexpedition organiserades till Edgeøya blev det för Marcel ett perfekt tillfälle att lära känna området ännu bättre.

2015 anslöt han sig till expeditionen som fältassistent och deltog i en rad olika forskningsprojekt. 2016 arbetade han återigen som fältassistent, på Nederländernas arktiska station i Ny-Ålesund på Svalbard. Marcels första säsong som expeditionsguide var 2017.

Marcel bor intill ett av Europas största våtmarksreservat, Biesbosch i Nederländerna, där han ofta tillbringar sin lediga tid på sin båt med kameran i högsta hugg.