Sveriges polarspecialist sedan 1999 031-333 17 30 info@polarquest.se
Sök Mina
bokningar

Laura Mony Guide

Havet har alltid varit en stor del av Lauras liv. Sedan hon var liten har hon tillbringat mycket tid på segelbåtar och när hon var mellan 12 och 14 år seglade hon jorden runt och korsade flera hav. Den resan spädde på hennes passion för havet då hon upptäckte dess storhet och dess betydelse för jordens dynamik.

Laura har rest över hela världen och på grund av detta har hon utvecklat ett öppet sinne och en nyfikenhet för de klimatfenomen som styr vår planet.

Hon är född i Frankrike och växte upp i den franska delen av Kanada där hon tog sin kandidatexamen i geologisk teknik. Hon blev fascinerad av polarområdena och ville fortsätta sina studier inom det området. Hon lämnade Kanada för Tasmanien, Australien, för att ta sin master i marin- och antarktiskvetenskap med inriktning geofysik och glaciologi. Sedan 2018 har hon guidat i både Antarktis och Arktis. Hon har arbetat som geolog och glaciolog, men även som assisterande expeditionsledare ombord på olika fartyg. Antarktis är Lauras första polarkärlek men sedan hon besökt Arktis så har hon även upptäckt en helt annan majestätisk del av världen

.