Sveriges polarspecialist sedan 1999 031-333 17 30 info@polarquest.se
Sök Mina
bokningar

Karin Amby Guide

Karin bodde permanent i Longyearbyen i nio år. Under den tiden hann hon studera Svalbards fascinerande flora, sluta vara hundrädd och börja köra hundspann, bli mamma till två barn och starta företaget FatBike Spitsbergen. Idag försörjer hon sig som frilansande guide på både Svalbard och Grönland och är stolt hemmamamma mellan uppdragen.

Karins första möte med Svalbard skedde på en föreläsning i församlingshemmet i Älvdalen 2001. Tre år senare satte hon sin fot på ögruppen för fösta gången. Fem veckors praktik som guide i Longyearbyen väntade. Redan i bilen från flygplatsen in till Longyearbyen bestämde hon sig för att en dag flytta till Svalbard. Hösten 2007 flyttade hon upp permanent och bodde i Longyearbyen i nio år. Under den tiden hann hon studera Svalbards fascinerande flora, sluta vara hundrädd och börja köra hundspann, bli mamma till två barn och starta företaget FatBike Spitsbergen (drivs idag av nya ägare).

2016 flyttade Karin och familjen från Svalbard och försökte halvhjärtat anpassa sig till världen utanför med kontorsjobb, men det visade sig ganska snabbt att det inte var ett liv som passade Karin. Nu försörjer hon sig som frilansande guide med uppdrag både på Svalbard och Grönland och är stolt hemmamamma mellan uppdragen.