Sveriges polarspecialist sedan 1999 031-333 17 30 info@polarquest.se
Sök Mina
bokningar

Johnny van Vliet Guide

Johnny är ekolog och jobbar som expeditionsguide. Efter mer än 15 år som frilansare inom trädteknisk forskning och faunainspektioner var det intresset för viltfotografering som tillslut ledde honom till expeditionsguidning.

Johnny har ett stort engagemang i att bevara djur och natur och 2022 grundade han Wild-Encounters tillsammans med sin partner Debbie. Med sin fotografering skapar Johnny möjlighet för andra att visualisera vilda djur och växter. Som expeditionsguide reser han till världens alla avlägsna platser och på däck och i Zodiacerna berättar han om djuren och landskapen och vilken inverkan vi som människor har på dem.

I sitt hemland är Johnny engagerad i att sprida kunskap om den lokala faunan vilket han gör genom att använda sitt fotograferande. Hans förmåga att fånga växter och djur på bild används av olika miljöorganisationer och myndigheter för att bevara och övervaka djurliv och växtlighet.

Utanför arbetet finner man ofta Johnny i sin fyrhjulsdrivna husbil som är en totalt ombyggd Land Rover 127. Denna använder han som "fotogömställe", för att observera djur som annars hade varit svårt att få syn på.