Sveriges polarspecialist sedan 1999 031-333 17 30 info@polarquest.se
Sök Mina
bokningar

Johan Carlsson Tjernström Guide

Att bli polarguide och följa i både sin fars och farfars fotspår var ett enkelt val för Johan. På en resa med PolarQuest ombord på M/S Stockholm blev han förälskad i Svalbards arktiska vildmark.

Johan har studerat historia och teoretisk filosofi på Lunds universitet, vid sidan av studierna jobbade han i receptionen på olika vårdcentraler. Johans stora intresse för historia kan enbart jämföras med hans ännu större intresse för naturfotografi. Ett intresse som tog fäste hos Johan under en resa till Svalbard 2019 ombord på M/S Stockholm. Som assisterande guide på den resan fick Johan uppleva det mäktiga arktiska landskapet samt intima möten med fjällrävar och isbjörnar. Från det ögonblicket har hans stora mål varit att återvända till den arktiska vildmarken.

Svalbards unika djurliv och intressanta historia gjorde valet enkelt för Johan; att göra karriär som polarguide och omfamna allt som denna iskrönta värld har att erbjuda. Säsongen 2023 följer han i sin far- och farfars fotspår då han kommer att arbeta som guide under PolarQuests expeditioner på Svalbard och Grönland.