Sveriges polarspecialist sedan 1999 031-333 17 30 info@polarquest.se
Sök Mina
bokningar

Ida Olsson Guide och Expeditionsledare

Ida växte upp i Sverige och är utbildad gymnasielärare inom idrott och hälsa samt historia. Under sin studietid arbetade hon som forsrännings- och skoterguide och efter en tid som lärare blev hon guide på heltid ute i Sveriges nordligaste vildmark. Just nu bor hon i Longyearbyen på Svalbard, men har även tillbringat mycket tid på Grönland och varit guide även där.

Ida växte upp i Sverige och är utbildad gymnasielärare inom idrott och hälsa samt historia. Under sin studietid arbetade hon som forsrännings- och skoterguide och efter en tid som lärare blev hon guide på heltid ute i Sveriges nordligaste vildmark. Ida tillbringar den största delen av sin tid i Arktis och Antarktis. Just nu bor hon i Longyearbyen på Svalbard, där hon leder snöskoterturer, kajakturer och glaciärvandringar. Hon har också tillbringat mycket tid på Grönland och varit guide även där. 

Ida är alltid på jakt efter nya äventyr! 2018 skidade hon till Nordpolen och 2019 ledde hon en grupp kvinnor på skidor på en expedition där de korsade Spetsbergen. Efter många år som guide älskar hon fortfarande att vara ute i naturen och att få ta med äventyrslystna resenärer på sitt livs äventyr.