Sveriges polarspecialist sedan 1999 031-333 17 30 info@polarquest.se
Sök Mina
bokningar

Henrik Haaning Nielsen Guide och Expeditionsledare

Henrik har deltagit i många Svalbardsexpeditioner men även i Davis sund, i nordöstra Grönlands fjordar och i Grönlandshavet i syfte att räkna och kartlägga sjöfåglar och marina däggdjur. Han är även en tålmodig observatör och fotograf och står gärna och spanar ute på däck i timmar.

Henrik har alltid haft en nyfiken och äventyrlig ådra och har rest i många delar av världen, både ensam och tillsammans med sin fru och deras två barn. Han har studerat fåglars flyttmönster längs Kinas kust och i den kustnära delen av Texas. Han har även vandrat i Himalaya, besökt Centralasiens stäpper, Sahara och Galapagosöarna samt rest över hela Nya Zeeland, Chile, Ecuador, Mexiko, Nicaragua och i de flesta europeiska länder.

Henrik anses vara specialist på identifiering av sjöfåglar och marina däggdjur, med särskild kunskap om Arktis. Han har deltagit i arktiska kryssningar i Davis sund, i nordöstra Grönlands fjordar och i Grönlandshavet i syfte att räkna och kartlägga sjöfåglar och marina däggdjur.

Henrik är känd för att vara en tålmodig observatör och fotograf. Du kommer säkert att se honom ståendes ute på däck i timmar, ständigt vakande, på jakt efter spännande fåglar och djur.