Sveriges polarspecialist sedan 1999 031-333 17 30 info@polarquest.se
Sök Mina
bokningar

Hadleigh Measham Guide och Expeditionsledare

Engelsmannen Hadleigh är en sann polarfantast och spenderar större delen av året ombord på isförstärkta fartyg och isbrytare i Antarktis och Arktis. När han inte jobbar, ägnar han sig gärna åt dykning och skidåkning eller fyller stora canvasdukar med motiv inspirerade av sina erfarenheter ute i fält.

Hadleigh kommer ursprungligen från Beaconsfield i England även om han nuförtiden inte spenderar många dagar om året där. Istället har han under större delen av det senaste årtiondet spenderat mest tid ombord på isförstärkta fartyg och isbrytare i polarområdena.

Sedan han tog sin universitetsexamen med fokus på genetik har han spenderat upp till åtta månader om året i fält och har fram till dagens datum hunnit samla på sig över 140 resor och expeditioner. Hans arbetsplats har innefattat både västra Antarktis samt stora delar av Arktis, inklusive Svalbard, ryska Arktis, östra Grönland och Kanada. 2017 besökte han den geografiska nordpolen hela fyra gånger. Den omfattande erfarenhet Hadleigh har samlat på sig under åren delar han gladeligen med sig av, och ombord håller han även föreläsningar.

När Hadleigh inte arbetar i fält ägnar han sig ofta åt konsultarbete inom samma bransch, alternativt försöker han få tid till några av sina hobbys så som skidåkning och mountainbiking. Han är också en passionerad dykare, och när han nyligen bodde och arbetade på ön Somerset Island i arktiska Kanada organiserade han ett antal dyk med vitvalar.

Väl på hemmaplan försöker han få utlopp för sin artistiska sida (han har även läst ’fine arts’ på Central St. Martins i London) och fyller stora kanvasdukar med motiv inspirerade av hans erfarenheter ute i fält.