Sveriges polarspecialist sedan 1999 031-333 17 30 info@polarquest.se
Sök Mina
bokningar

Gunilla Lindh Guide och expeditionsledare

Gunillas guidekarriär startade när hon insåg att hennes förälskelse till våra avlägsna och orörda polarområden var så stark att något annat än en passionerad karriär som polarguide inte existerade. När hon inte guidar gäster är hon oftast på resande fot – antingen med skidor eller vandringskängor på fötterna.

Sedan 2013 har Gunilla arbetat heltid som expeditionsguide, föreläsare och naturfotograf i Arktis och Antarktis. Ursprungligen är hon utbildad glaciär- och alpinguide på Island, och som certifierad seniormedlem i Polar Tourism Guides Association, har hon guidat ett flertal skid-, glaciär- och vandringsresor på Grönland, Svalbard, Island, Nordnorge och Sverige. Hon har även arbetat som geologisk guide. Gunilla har bott och arbetat längre perioder tillsammans med de lokala inuitjägarna på östra Grönland. Hon har även bott från och till på Island och i Nordnorge. 

Gunilla har, utöver sina guiderelaterade kvalifikationer och certifieringar, en universitetsexamen i business management från Skottland och har studerat fysikalisk geografi vid Stockholms universitet. 

Under pandemin började Gunilla även att jobba på PolarQuests kontor i Göteborg och hoppar numera in på kontoret emellan sina expeditioner.

Gunillas stora passion är vilda djur, glaciologi samt geografi och polarhistoria. När hon inte arbetar hittar vi henne fortfarande i naturen antingen på skidor, i vandringskängor eller i en havskajak och för det mesta med sin kamera i handen.