Sveriges polarspecialist sedan 1999 031-333 17 30 info@polarquest.se
Sök Mina
bokningar

Gunilla Lindh Guide

Gunilla har arbetat heltid som expeditionsguide i våra polarområden sedan sju år tillbaka. Under den svenska sommaren finner du henne i Arktis och under vinterhalvåret arbetar hon på expeditioner till Antarktis och Sydgeorgien. När hon inte guidar gäster är hon oftast på resande fot.

Gunilla har arbetat heltid som expeditionsguide i våra polarområden sedan sju år tillbaka. Under den svenska sommaren finner du henne i Arktis och under vinterhalvåret arbetar hon på expeditioner till Antarktis och Sydgeorgien. När hon inte guidar gäster är hon oftast på resande fot – antingen med skidor eller vandringskängor på fötterna. Hon bor i en liten stuga utanför Tromsø i Nordnorge.

Gunilla började sin karriär som guide då hennes passion för de vidsträckta, vita och kalla vidderna i Arktis och Antarktis växte sig allt för stark för att förbli endast en hobby vid sidan av hennes tidigare karriär som ekonom. 

Sedan 2013 har hennes guidekarriär tagit henne till Island och Grönland förutom Antarktis, Sydgeorgien och Svalbard. Gunillas stora passion är vilda djur, glaciologi samt geografi och polarhistoria, och hon ser fram emot att dela med sig av sina kunskaper ombord i sommar!