Sveriges polarspecialist sedan 1999 031-333 17 30 info@polarquest.se
Sök Mina
bokningar

Gary Miller Guide

Garys kärlek till polarområdena började för över 45 år sedan när han först reste till Arktis för att studera isbjörnar i Churchill, Manitoba för sin MA i zoologi. Han har sedan genomfört 20 säsonger på Svalbard och östra Grönland samt utforskat högarktis och hans kärlek till djurlivet, landskapet och miljön märks tydligt i hans entusiasm och kunskap om området.

Gary har studerat grönlandvalar och gråvalar i Alaska och Mexiko och ökenstorhornsfår i Arizona för en doktorsexamen i ekologi. 1986 tog livet honom söderut och han började forska om antarktiska pingviner och sydpolslabb. Gary har besökt Antarktis under 33 av de senaste 37 åren. Detta inkluderar tio somrar och en vinter på forskningsstationer där han studerat sydpolslabb och pinvinarter som adelie, gentoo, hakrems, vitkindad, kungs- och kejsarpingvin. Under de senaste 30 åren har Gary pendlat mellan forskning och fartygsbaserade turer och det är med stor entusiasm som han delar med sig av sin kunskap och sina erfarenheter till passagerare från hela världen.

Sedan Gary återvände till Arktis i början av 1990-talet har han, förutom alla genomförda säsonger på Svalbard och Grönland, även lett isbjörnsskådningar i Kanada. Gary är en av de mest erfarna expeditionsledare/naturforskare/guider som arbetar i Arktis idag.