Sveriges polarspecialist sedan 1999 031-333 17 30 info@polarquest.se
Sök Mina
bokningar

Fredrik Aurell Guide

Kärleken till naturen och vildmarken har inspirerat Fredrik till stora och små äventyr runt om i världen. Han har tävlat med segelbåtar över Atlanten och arbetat som dykinstruktör och guide, både i kalla vatten hemma i Sverige och bland korallrev i tropikerna. Han har även studerat miljövetenskap och marinbiologi. Han bor för närvarande i Chamonix där han söker äventyr på glaciärer och i de höga bergen.

Fredrik lämnade hemmet för sin första stora resa vid 15 års ålder när han tillbringade ett år i Australiens eukalyptusdoftande berg. Han har alltid haft ett starkt intresse för båtar och hav, de senaste 20 åren har han har kört segelbåtar på professionell nivå. Men han uppskattar också andra typer av seglingar, bland annat har han varit skeppare på äventyrskryssningar från Sverige till Shetland och Orkneyöarna.

Fredrik upphör aldrig att bli inspirerad av naturen. Ett av hans största ögonblick var när han en mörk kväll fick se delfiner simma lekfullt i skenet av magiskt glittrande bioluminescens.