Sveriges polarspecialist sedan 1999 031-333 17 30 info@polarquest.se
Sök Mina
bokningar

Elke Lindner Guide och expeditionsledare

Elke är en sann polarexpert. Hon har arbetat som guide och expeditionsledare från Svalbard och Grönland i norr till Sydgeorgien och Antarktis i söder, men har även studerat ekologi och marinbiologi vid universitetet på Svalbard (UNIS). Åren i Arktis har även resulterat i att Elke nu talar skandinaviska.

Elke är en sann polarexpert. Hon har arbetat som guide och expeditionsledare från Svalbard och Grönland i norr till Sydgeorgien och Antarktis i söder, men har även studerat ekologi och marinbiologi vid universitetet på Svalbard (UNIS) – världens nordligaste institution för högre utbildning och forskning. Utöver detta har hon också studerat ekologi, geologi, skogsbruk och skogsvård vid Friedrich Schiller University, Jena, Tyskland samt vid Umeå universitet.

Mellan varven som biolog och botanist i fält har Elke på något sätt lyckats hitta tid för att utbilda sig till sjuksköterska samt tillbringa två säsonger som hamnkapten i Longyearbyens hamn. Elke talar tyska, svenska, norska, engelska och ryska.

Elke tycker om och inspireras av att träffa människor som delar hennes intresse för natur, kultur och historia.