Sveriges polarspecialist sedan 1999 031-333 17 30 info@polarquest.se
Sök Mina
bokningar

Elin Sjöberg Guide

Elins bakgrund är starkt länkad till hav och berg. Hon är uppväxt på en segelbåt, hann segla jorden runt och korsa Atlanten flera gånger innan hon fyllt femton, och gick bara några år i vanlig svensk skola.

Hela hennes vuxna liv har sen fortsatt på resande fot, med långa turer som backpacker, inhopp som volontär på ett bevarandeprojekt för havssköldpaddor, och de senaste sju åren som guide. Förutom under pandemiåren då hon sadlade om och arbetade mer än någonsin, först som ambulanssjukvårdare och senare med provtagning och analys av pcr-tester.

Hittills har Elin hunnit med att arbeta som guide i över 20 länder, allt från Nya Zeeland till Indien, Tanzania och Galapagosöarna, och inte minst norra Skandinavien och Svalbard. Mestadels med specialisering på att leda gruppresor med inriktning på vandring, djur & natur.

När hon är på land och på hemmaplan i Sverige så går hon jour som räddningsman för Svenska Sjöräddningssällskapet och verkar som utbildare i första hjälpen och hjärt-och lungräddning.

En återkommande favoritaktivitet är även att resa norrut på långa fjällvandringar. Elins pappa som är gammal fjälljägare tog henne med upp till Sarek nationalpark i bärsele första gången när hon bara var ett år gammal. Som vuxen har hon sen fortsatt att åka norrut för att vandra i oledad terräng så snart tillfälle ges.

Elin har även ett stort intresse för livet under havsytan, det första engelska ord hon lärde sig förstå var "shark". Hon snorklade med stor entusiasm redan som femåring och blev certifierad dykare som tolvåring.