Sveriges polarspecialist sedan 1999 031-333 17 30 info@polarquest.se
Sök Mina
bokningar

Debbie Bouma Guide

Debbie är zoolog och arbetar som expeditionsguide i polarområdena och i hemlandet Nederländerna. Hon har en passion för att spåra och registrera fauna på olika platser för diverse projekt.

Debbie brinner för vilda djur och är specialiserad på djurskydd och naturligt beteende. Efter att ha jobbat som professionell delfintränare i över ett decennium besitter hon en särskild expertis inom marina däggdjur. Hon delar gärna med sig av sina fördjupade kunskaper om djur och deras beteende under expeditionerna samt under föreläsningarna. Att fotografera olika fauna är ett annat starkt intresse och detta gör hon också gärna tillsammans med gästerna.

Förutom att guida i polartrakterna har Debbie varit på flera expeditioner, från Nya Zeeland till Island och Nordnorge. Hon har bland annat snorklat med valar och späckhuggare och fotat djur som myskoxe och fjällräv. 

När Debbie inte är ombord på ett expeditionsfartyg njuter hon av en aktiv semester i sin fyrhjulsdrivna Land Rover-husbil som hon byggt om tillsammans med sin partner Johnny. De två startade också Wild-Encounters våren 2022 för att dela med sig av sina gemensamma kunskaper.