Sveriges polarspecialist sedan 1999 031-333 17 30 info@polarquest.se
Sök Mina
bokningar

David Berg Guide och expeditionsledare

David är utbildat till geovetare och naturguide vid Umeå universitet. Vid sitt första besök på Svalbard drabbades han av den ökända polarbacillen, och sedan dess har han varit både på Grönland, Svalbard och Antarktis flera gånger. David har även jobbat som hundspannsförare både i Sverige och på Svalbard.

David har spenderat stora delar av sitt liv med att resa mellan och arbeta i våra polarområden som äventyrsguide och expeditionsledare. Han har gedigen erfarenhet av att leda expeditioner till Svalbard, Grönland, Skottland, Island, Färöarna, Sydgeorgien, Falklandsöarna och sist men inte minst Antarktis.

I maj 2016 korsade David Grönlands inlandsis på skidor – ett äventyr i Fridtjof Nansens fotspår, en av hans stora idoler. Den 600 kilometer långa resan över isen tog 27 dagar. Han har dessutom arbetat som skoterguide under flera säsonger för ICEHOTEL i Jukkasjärvi – ofta i temperaturer så låga som minus 40.

Förutom ett brinnande intresse för polarhistoria, har David stor kunskap om geologi och glaciologi. Han är en skicklig föreläsare som gladeligen delar med sig av sin kunskap till alla som reser tillsammans med honom.