Sveriges polarspecialist sedan 1999 031-333 17 30 info@polarquest.se
Sök Mina
bokningar

Daniel Höhne Guide

Daniel började sin guidebana i Tysklands små nationalparker vid Östersjön. Med en önskan att utforska Island, en plats han först besökte 2014 och nu kallar sitt hem, upptäckte han med tiden en djup kärlek för guidning i avlägsna områden som Svalbard och Antarktis.

För Daniel ligger Svalbards dragningskraft i dess avlägsna läge i norr, dess djurliv och landskap samt den ekologiska sårbarhet som han försöker skydda genom att utbilda sina resenärer om ekosystemet. Han uppskattar att arbeta i team på fartygen, med människor från olika bakgrunder och erfarenhetsnivåer.

Fotografering, som började som en passionerad hobby, har i dag blivit ett yrke för Daniel. Han finner stor glädje i att vägleda dem som är intresserade av fotografi och miljöfrågor, med målet att dela med sig av sin kunskap om landskapets geografi och fototeknik. Han tror på att uppleva naturen i dess orörda tillstånd, vilket kräver att den bevaras.

Naturfotografering har varit ett verktyg för Daniel att förändra sitt perspektiv och uppmuntra till en harmonisk relation med miljön. Hans utbildning inom geografi från universitetet i Tübingen och hans ständiga utveckling inom naturfotografering har gjort det möjligt för honom att delta i en mängd olika projekt inom fotografering och miljö. För Daniel är mötet med naturen en resa fylld av känslor, passion, personlig utveckling och frihet.