Sveriges polarspecialist sedan 1999 031-333 17 30 info@polarquest.se
Sök Mina
bokningar

Christian Engelke Guide och expeditionsledare

Christian är en av PolarQuest mycket kunniga och populära expeditionsledare med stor erfarenhet från våra polarområden. Christian har spenderat många år på flertalet platser kring Svalbard och Grönland och är en av PolarQuests främsta experter om just Grönland.

Christian föddes i Tyskland men alltsedan han för första gången satte sin fot i Norge år 1996 har han varit drabbad av “Skandinavienbacillen”. Sedan dess har han till fots, på skidor och med kajak nyfiket utforskat bergen och kustregionerna i Norge och Sverige. Alla dessa äventyr har också inneburit att han lärt sig att tala skandinaviska. 

2008 tog Christians studier i industriteknik honom till Svalbard och där tillbringade han tre oförglömliga år. Efter detta flyttade han till ”sydligare breddgrader” och slog sig ner i Tromsö i norra Norge där han också avslutade sin magisterexamen i "Technology and Safety in the High North". Christian har bott i Norge i över 13 år och bor sedan 2018 i Lofoten. Han kan den norska kusten utan och innan och har även genomfört 2 expeditioner med PolarQuest från Norska kusten till Svalbard via Björnön.

Sedan 2009 arbetar Christian som guide på heltid och då som kajakguide samt expeditionsledare på Svalbard och Grönland. Han har guidat på över 20 expeditioner på Grönland och ännu fler på Svalbard. Han har spenderat mycket tid kring Scoresbysund i Grönland och i hela Nordöstra Grönlands nationalpark. Mest "Grönlandserfarenhet" har Christian dock från området kring Tasiilaq på östra Grönland där han under fem års tid anordnat 14-dagars kajak- och vandringsexpeditioner med övernattning i tält. Utöver detta har han även varit expeditionsledare på kryssningar längs västra Grönland och platser som Diskobukten, Maniitsoq, Kangerlussuaq och Narsarsuaq. Christian älskar de minimalistiska landskapen, polarhistoria, möten med vilda djur och tystnaden i dessa områden. Från 2014 har Christian även arbetat som guide i Antarktis och Sydgeorgien.

Christian är generalist, men älskar särskilt att föreläsa om polarhistoria, valar, glaciärer, havsis, fotografi och isbjörnar. Han är också kajakinstruktör och driver sedan 2014 ett bolag som specialiserat sig på resor bland späckhuggare och knölvalar i Nordnorge. När Christian inte befinner sig på mycket höga breddgraderna hittar du förmodligen honom i sin havskajak bland vågorna utanför norska kusten.