Sveriges polarspecialist sedan 1999 031-333 17 30 info@polarquest.se
Sök Mina
bokningar

Annette Bombosch Guide

Annette fascinerades tidigt av marina djur vilket ledde till studier i marinbiologi på Nya Zeeland och en master i marina skyddsområden. I samband med studierna fick hon möjlighet att besöka Antarktis och det var där, som hon smittades av den välkända polarbacillen.

 

Annette växte upp i vackra Bayern, södra Tyskland. Hon fascinerades tidigt av marina djur vilket ledde till studier i marinbiologi på Nya Zeeland och en master i marina skyddsområden. I samband med studierna fick hon möjlighet att besöka Antarktis och det var där, i ett läger vid foten av berget Erebus där historiska äventyrare som Scott och Shackleton hållit till, som hon smittades av den välkända polarbacillen.

Tillbaka på Nya Zeeland studerade Annette knölval och antarktisk vikval i flera år vilket ledde till en doktorsavhandling i ämnet. Under tiden passade hon också på att ett flertal gånger under veckolånga expeditioner besöka Antarktiska halvön och Weddellhavet ombord på den tyska isbrytaren RV Polarstern.

Sedan 2014 har Annette jobbat på olika expeditionskryssningar i Arktis och Antarktis. Hon har guidat på Svalbard, Grönland, Franz Josefs Land och stått på Nordpolen sammanlagt nio gånger.

Annette är medgrundare till ett så kallat medborgarforskningsprojekt som ger besökare i polartrakterna möjlighet att bistå forskare och samla in data i olika projekt.

Annettes största passion är och förblir marina däggdjur, men hon hyser också en stor kärlek till Arktis flora och fåglar. Hon talar tyska och engelska och ser fram emot att få dela äventyr i Arktis under den speciella sommartiden när solen aldrig går ner.