Sveriges polarspecialist sedan 1999 031-333 17 30 info@polarquest.se
Sök Mina
bokningar

Anette Scheepstra Guide

Det var år 2007, när Annette studerade vitkindade gäss på Svalbard, som hon blev smittat av polarbacillen. Hon förälskade sig i det mäktiga landskapet och sedan dess har hon återvänt varje år. Idag varvar hon sitt arbete som lärare på hemmaplan med guidning på expeditionskryssningar i Arktis.

Ända sedan barnsben har Annette älskat att befinna sig ute i naturen, gärna på vandrings-och campingresor. Mycket har ändrats sedan dess, men hennes kärlek till naturen, utomhusaktiviteter och att upptäcka nya områden har bara blivit större. Som boende i norra delen av holländska Groningen upptäckte hon Waddenzee – Nederländernas största naturreservat. Hon utbildade sig till lervandringsguide, specialiserad på att ta med sig mindre grupper och utforska havsbotten vid lågt tidvatten.

2007 när Annette studerade vitkindade gäss i Ny-Ålesund på Svalbard blev hon smittat av den ökända polarbacillen. Hon förälskade sig snabbt i det mäktiga landskapet och den unika floran och faunan och sedan dessa har hon återvänt varje år.

2009 började hon arbeta på det arktiska centret på Groningen Universitet i Nederländerna. Här undervisar hon inom olika Arktisrelaterade ämnen, exempelvis valfångst, ursprungsbefolkning och upptäcktsresande. Hon organiserar även polarexpeditioner och arbetar med agendan för den europeiska polarforskningen.

Sedan 2011 varvar hon sitt arbete på hemmaplan med guidning på expeditionskryssningar i Arktis. Trots att Annette har en bakgrund inom samhällsvetenskap har hon en bred kunskap om polarområdenas biologi och historia.

 

.