Sveriges polarspecialist sedan 1999 031-333 17 30 info@polarquest.se
Sök Mina
bokningar

Andreas Bergström Guide och expeditionsledare

Andreas växte upp i Botswana och i Uppsala och har studerat biologi på Sveriges Lantbruksuniversitet. Han började guida på Svalbard 2008 och har parallellt med det fortsatt arbeta med forskningsprojekt om allt från möss i Kalahariöknen till glaciärer och havssköldpaddor i Costa Rica.

Andreas växte upp i Botswana och i Uppsala där han också har studerat biologi på Sveriges Lantbruksuniversitet. Han började jobba som guide 2005 och hans första uppdrag var som klätterguide på Kebnekaise fjällstation vid foten av Sveriges högsta berg. Allt sedan dess har han fortsatt att guida och jobba på olika forskningsstationer med olika forskningsprojekt. Dessa har inkluderat allt från möss i Kalahariöknen och havssköldpaddor i Costa Rica, till glaciärer på Tarfala forskningsstation och ringmärkning av fåglar i norra Sverige.

Andreas började guida på Svalbard sommaren 2008. Han tycker att alla upplevelser på Svalbard är fantastiska, men får han välja en han gillar bäst, är det att glida fram med båt på någon av fjordarna långt norrut och spana efter isbjörn. På senare tid har Antarktis seglat upp som en ny favorit på Andreas digra lista av destinationer.

När Andreas inte jobbar drömmer han om att klättra höga bergsväggar långt bort och om att ta sig dit på ett miljövänligt sätt.