Sveriges polarspecialist sedan 1999 031-333 17 30 info@polarquest.se
Sök Mina
bokningar

Ali Liddle Guide

Ali har bott på både Falklandsöarna och Sydgeorgien, men är för närvarande baserad på Isle of Skye i Skottland. Hon har en passion för polarområdena och har arbetat på fartyg i både Antarktis och Arktis, samt på några destinationer däremellan.

Ali har arbetat på kryssningsfartyg sedan 2010 och är en självutnämnd "polar addict" med en djup kärlek till Antarktis och Arktis; deras landskap, djurliv och den historia som är förknippad med regionerna.

Ali kommer ursprungligen från Storbritannien och bodde 15 år på Falklandsöarna, där hon arbetade som grundskollärare och först undervisade små barn i "läger", på avlägsna gårdar och bosättningar, och sedan i skolan i Stanley. Hon fortsatte senare med sin passion för vilda djur och miljö- och bevarandefrågor genom att arbeta som utbildningsansvarig för Falklands Conservation, vilket gjorde att hon kunde dela sin tid mellan klassrumsundervisning, miljöutbildning och bevarande.

1997 hade hon turen att tillbringa en tid på Sydgeorgien, där hon skötte postkontoret och tog varje tillfälle i akt att vandra, åka skidor och utforska de omgivande topparna och kustlinjen. Av alla platser hon har haft turen att besöka är denna subantarktiska ö hennes absoluta favoritplats på jorden och hon har hittills gett ut tre böcker - Plants of the Falkland Islands och två pysselböcker för barn inspirerade av pingviner och albatrosser.

Ali är en hängiven löpare som har genomfört 3 maratonlopp på Falklandsöarna och 2 i Storbritannien, och hon tycker också om att promenera, cykla, fotografera och måla konst. Hon har ett särskilt intresse för naturhistoria, djurliv och flora och delar gärna med sig av sin lokala kunskap och passion för polarområdena.