Sveriges polarspecialist sedan 1999 031-333 17 30 info@polarquest.se
Sök Mina
bokningar

Adam Rheborg Guide och expeditionsledare

Sedan 1998 har Adam guidat äventyrliga turister bland valrossar och isbjörnar på Svalbard. Han arbetar heltid som expeditionsledare, dykledare, guide, fotograf och föreläsare över hela världen. Under stora delar av året pendlar han mellan Arktis, Antarktis och våra ReQuest-resmål.

Adam har guidat äventyrliga turister bland valrossar och isbjörnar på Svalbard sedan 1998. Han arbetar heltid som expeditionsledare, dykledare, guide och föreläsare med hela världen som arbetsplats. Under sommar och vinter befinner han sig i polartrakterna, och under vår och höst på andra, isfria PolarQuest-resmål såsom Skottland, Namibia, Botswana, Nya Zeeland, Galapagos eller Amazonas.

Adam startade sin karriär som dykinstruktör i Thailand, Sverige och Norge innan han fortsatte med ovanliga yrken såsom cykeltaxiförare i Florida och barmanager i Tokyo. Därefter arbetade han som tränings- och kostrådgivare på ett av Sveriges största träningscenter. Men Adam ville se resten av världen, vilket ledde till biologistudier vid Göteborgs Universitet för att på så sätt kunna söka jobb på den mest avlägsna plats han kunde tänka sig – Antarktis.

Efter fyra års studier kunde han äntligen sätta sin fot på den sjunde kontinenten och sedan dess har han pendlat mellan Arktis och Antarktis varje år. Han leder till och med unika turer ända ner till den geografiska Sydpolen. Adam har samlat på sig en gedigen kunskap genom åren och ser fram emot att dela med sig av den till er.