Sveriges polarspecialist sedan 1999 031-333 17 30 info@polarquest.se
Sök Mina
bokningar

Information om fartyget M/S Virgo

Fartyget M/S Virgo byggdes år 1976 i Flekkefjord i Norge. Hennes ursprungliga namn var M/S Fyrbyggaren. Hon ägdes av Svenska Sjöfartsverket och arbetsuppgiften var farledsunderhåll i Östersjön. Hon har under 2021–22 byggts om, moderniserats och anpassats för expeditionsresor i arktiska farvatten.

Fartygets längd: 41,75 m
Bredd: 10,19 m
Djupgående: 3,8 m
Bruttotonnage: 655 registerton
Passagerarkapacitet: 12 personer
Besättning: 7-8 personer
Gummibåtar: 2 st

OMBORD PÅ FARTYGET


BAR
Det finns en liten bar i salongen med ett urval av goda drycker till försäljning. Kaffe och te finns tillgängligt under hela dygnet.

BESÖK PÅ BRYGGAN
Passagerare är alltid välkomna till bryggan, men vi ber er att visa respekt för kaptenens order, speciellt vid krävande navigering och vid tilläggning.

DRICKS
Dricks till besättning är naturligtvis frivilligt. Om man önskar ge dricks, så är ett riktmärke NOK 100 per person och dag. 

ELEKTRICITET
Alla eluttag ombord är 230 volt (svensk standard) och det finns uttag i alla hytter.

HYTTERNA
Det finns nio passagerarhytter ombord (3 dubbel och 6 enkel). Alla hytter är utsideshytter samt har privat dusch och WC. Varje hytt har en garderob med galgar.

KLÄDSEL OMBORD
Informell klädsel gäller ombord på M/S Virgo.

KOMMUNIKATIONER
Fartyget kan kontaktas via satellittelefon. Notera att ni inte kommer att ha någon täckning på mobiltelefonen under större delen av expeditionen och att det inte finns tillgång till internet ombord.

LÄKARE
Det finns ingen läkare ombord på M/S Virgo. Befälhavaren har dock enklare medicinsk utbildning och första hjälpen-utrustning finns ombord. Passagerare som står under regelbunden behandling eller som använder särskild medicin måste ta med sig tillräcklig mängd för hela resan. Ha även med er en skriftlig beskrivning av de mediciner ni tar.

MÅLTIDER
Matsalen/mässen har plats för alla 12 passagerare vid en och samma sittning. Kocken serverar tre måltider per dag. Frukost serveras som buffé, lunch kan serveras som buffé eller vid bordet, middag är bordsservering.

TVÄTT
Eftersom utrymmet är begränsat finns det ingen tvättservice ombord.

RÖKNING
Inne i båten råder rökförbud. Rökning är endast tillåtet på bestämda platser ute på däck. Observera att det ej är tillåtet att kasta cigaretter överbord. Rök aldrig under landstigningar.

SPRÅK
All information från våra guider kommer att vara på två språk - svenska och engelska. Besättningen är svensk men talar även engelska.

VATTEN
Vattnet ombord håller hög kvalitet och kan med fördel användas som dricksvatten.

ÖPPNA DÖRRAR OMBORD
Ombord på M/S Virgo finns inga nycklar till hytterna.