Sveriges polarspecialist sedan 1999 031-333 17 30 info@polarquest.se
Sök Mina
bokningar

Information om fartyget M/S Stockholm

Fartyget M/S Stockholm byggdes år 1953 på Helsingborgs varv för Sjöfartsverkets räkning. 1998 började hon en ny karriär som passagerarfartyg.

Fartygets längd: 40,08 m
Bredd: 8,80 m
Djupgående: 3,70 m
Bruttotonnage: 361 registerton
Passagerarkapacitet: 12 personer
Besättning: Sju personer
Gummibåtar: 2 st

OMBORD PÅ FARTYGET


BAR

Det finns en liten bar i salongen med ett urval av goda drycker. Kaffe och te finns tillgängligt under hela dagen. Under expeditionen är all dryck ombord inkluderad.

BESÖK PÅ BRYGGAN
Passagerare är alltid välkomna till bryggan, men vi ber er att visa respekt för kaptens order, speciellt vid krävande navigering och vid tilläggning.

DRICKS
Expeditionsbranschen är en internationell bransch och därför skiljer sig vissa policys från vad vi är vana vid i Sverige. En sådan fråga är dricks. Att ge dricks är högst personligt och frivilligt, men för dem som vill ge något extra för bra service kan dricks lämnas i kontanter i slutet av resan (SEK/NOK/USD/EUR).

ELEKTRICITET
Alla eluttag ombord är 220 volt (svensk standard) och det finns uttag i alla hytter.

HYTTERNA
Det finns sex passagerarhytter ombord. Alla hytter är utsideshytter med fönsterventiler och har privat dusch och WC. Varje hytt har en garderob med galgar, en våningssäng, en spegel och en bokhylla. Hårtork finns i alla hytter.

KLÄDSEL OMBORD
Eftersom vi ska ut på expedition är det informell klädsel som gäller ombord. Vi rekommenderar att ni tar med er bekväma kläder som ni kan anpassa efter temperaturen. På fartyget rekommenderar vi skor med gummisula för minskad halkrisk.

KOMMUNIKATIONER
Fartyget kan kontaktas via satellittelefon. Kontaktuppgifter skickas ut närmre inpå avresa. Notera att mobiltäckning finns men kan variera under resan. Det inte finns tillgång till Internet ombord.

LÄKARE
Det finns ingen läkare ombord på M/S Stockholm. Befälhavarna har dock enklare medicinsk utbildning och första hjälpen-utrustning finns ombord. Passagerare som står under regelbunden behandling eller som använder särskild medicin måste ta med sig tillräcklig mängd för hela resan. Ha även med er en skriftlig beskrivning av de mediciner ni tar.

MÅLTIDER
Matsalen/mässen har plats för alla 12 passagerare vid en och samma sittning. Kocken serverar tre måltider per dag: Frukost, lunch (buffé) och middag (bordsservering). Det finns också en rad olika drycker att välja på från menyn. Glöm inte att meddela ifall ni har allergier eller liknande i formuläret personinformation.

TVÄTT
Eftersom utrymmet är begränsat finns det ingen tvättservice ombord.

RÖKNING
Inne i båten råder rökförbud. Rökning är endast tillåtet på bestämda platser ute på däck. Observera att det ej är tillåtet att kasta cigaretter överbord. (Rök aldrig under landstigningar.)

SALONG
Ta en drink på kvällen i den mysiga salongen. Även genomgångar och föreläsningar kommer att hållas i salongen.

SPRÅK
All information från våra guider kommer att vara på två språk - svenska och engelska. Besättningen är svensk men talar även engelska.

VATTEN
Vattnet ombord går bra att dricka.

ÖPPNA DÖRRAR OMBORD
Ombord på M/S Stockholm finns inga nycklar till hytterna.