Sveriges polarspecialist sedan 1999 031-333 17 30 info@polarquest.se
Sök Mina
bokningar

Information om fartyget M/V Nanook

 

Fartyget M/V Nanook (tidigare känd som Nordsøen) har gjort en resa från ett danskt fiskekontroll- och räddningsfartyg till ett utsökt expeditionsfartyg med plats för upp till 12 passagerare. Nanook har renoverats minutiöst och är redo att ge sig ut på oförglömliga kryssningar med start i juni 2024.

Fartygets längd: 52,35 m
Bredd: 10,0 m
Bruttotonnage: 820 GT
Passagerare: 12 
Besättning: 7 + 2 guider
Gummibåtar: 2

 

OMBORD

 

BASTU OCH JACUZZI

Det finns en mycket fin bastu ombord på M/V Nanook och ni kan också njuta av ett dopp i jacuzzin på däck - med bästa tänkbara utsikt.

BESÖK PÅ BRYGGAN

Passagerare är alltid välkomna till bryggan, men vi ber er att visa respekt för kaptenens order, speciellt vid krävande navigering och vid tilläggning.

DRICKS

Expeditionsbranschen är en internationell bransch och därför skiljer sig vissa policys från vad vi är vana vid i Sverige. En sådan fråga är dricks. Att ge dricks är högst personligt och frivilligt, men för dem som vill ge något extra för bra service kan dricks lämnas i kontanter i slutet av resan (NOK/EUR/USD). Vid behov är det även möjligt att dricksa med kort.

ELEKTRICITET

Alla eluttag ombord är 220 volt (svensk standard) och det finns uttag i alla hytter.

HYTTERNA

Alla hytter har små runda fönster (ventiler), utom 301 som har vanliga fönster. I varje hytt finns skrivbord, stol, garderob, krokar, eluttag, spegel och hårtork. Varje hytt har privat dusch och WC där det finns handdukar, schampo och tvål. Hytterna städas dagligen.

KLÄDSEL OMBORD

Eftersom vi ska ut på en expedition är det informell klädsel som gäller. På fartyget rekommenderar vi skor med gummisula för minskad halkrisk.

KOMMUNIKATIONER

Fartyget kan kontaktas via satellittelefon. Notera att det inte finns tillgång till Internet ombord. Täckning på mobilerna finns i regel runt samhällen. 

LÄKARE

Det finns ingen läkare ombord på M/V Nanook. Besättningen har första hjälpen-utbildning och första hjälpen-utrustning finns ombord. Passagerare som står under regelbunden behandling eller som använder särskild medicin måste ta med sig tillräcklig mängd för hela resan. Ha även med er en skriftlig beskrivning av de mediciner ni tar.

RÖKNING

Inne i båten råder rökförbud. Rökning är endast tillåtet på bestämda platser ute på däck. Observera att det inte under några omständigheter är tillåtet att kasta cigarettfimpar överbord. Vänligen rök inte under naturlandningar.

SALONG, BAR OCH MATSAL

Det finns en trevlig salong i kombination med matsal ombord med panoramautsikt. Det finns en liten bar med ett urval av goda drycker. Kaffe och te finns tillgängligt under hela dagen. Matsalen har plats för alla 12 passagerare. Vår kock serverar tre måltider per dag. Glöm inte att meddela oss ifall ni har allergier eller liknande.

SPRÅK

Information från våra guider ombord kommer att vara på svenska och engelska (om inte annat avtalats eller marknadsförts). Besättningen talar engelska.

TVÄTT

Vissa tvättmöjligheter finns ombord, dock begränsat antal plagg och det utförs mot en kostnad. Mer information fås på plats.

VALUTA OMBORD OCH LÖPANDE RÄKNING

Då ni stiger ombord på fartyget kommer en löpande räkning att öppnas på ert hyttnummer eller i ert namn, för inköp i till exempel baren. Betalning sker sista dagen. Valutan ombord är norska kronor (NOK) och kreditkort (VISA och MasterCard) går att använda ombord.

VATTEN

Vattnet ombord går bra att dricka.