Sveriges polarspecialist sedan 1999 031-333 17 30 info@polarquest.se
Sök Mina
bokningar

Att flyga till nordöstra Grönland

Flyg till/från Constable Point (Nerlerit Inaat) på Grönland är bokat av PolarQuest och inkluderat i ert flyg- och hotellpaket. I samband med att vi skickar ut ankomstinformation, några veckor innan avresa, kommer din flygbiljett finnas tillgänglig under "Mina bokningar". 

Att flyga till och från nordöstra Grönland kan vara utmanande på grund av väder och andra operationella krav. Till flygplatsen i Constable Point går det bara ett flyg i veckan (på torsdagar). Ni kommer att landa mitt i vildmarken. Här finns bara en oasfalterad landningsbana och endast 15 personer arbetar på flygplatsen. Det finns inga vägar som leder till någon civilisation. Här finns en grusväg, som är ca två kilometer lång och som leder ner till havet och ert expeditionsfartyg. Det är en relativt enkel vandring, men se till att vara klädda för expedition. Transport till/från fartyget kommer sannolikt ske med gummibåt. 

I denna del av världen är vi helt i händerna på vädret. Det är inte ovanligt med flygförseningar på grund av till exempel dimma. Det är därför mycket viktigt att ni inte har bokat anslutande flygresor i för nära anslutning, nyttja alltid minst den natt/de nätter som ingår i flyg- och hotellpaketet. 

Bagage på Norlandair:

Ni får checka in en väska, om max 20 kilo, maxstorlek (längd+bredd+höjd) är 158 centimeter, inklusive handtag och hjul. På grund av begränsad plats ombord, är endast ett mindre handbagage tillåtet (t ex en handväska eller kameraväska), maxvikt 4 kg. 

Ovan text om bagage är översatt från text på flygbolagets hemsida

Vägen från flygplatsen i Constable Point till havet och M/S Balto.
Flygplatsen Constable Point (Nerlerit Inaat) ligger mitt i vildmarken.