Sveriges polarspecialist sedan 1999 031-333 17 30 info@polarquest.se
Sök Mina
bokningar

Riktlinjer gällande Covid-19

Senast uppdaterad: 14 februari 2022

COVID-19 & SÄKERHET 

På alla våra expeditioner kommer säkerheten för resenärer, guider och besättning först. Riktlinjerna nedan är baserade på den information som idag finns tillgänglig. Vi följer givetvis alltid de regelverk som satts upp av myndigheterna på destinationen.

Vänligen notera: Denna sida uppdateras kontinuerligt. 

VACCINATION OCH TESTNING

Alla som reser med PolarQuest, inklusive guider och besättning, måste vara vaccinerade mot Covid-19. Du som resenär måste kunna visa upp giltig dokumentation på detta, i form av ett godkänt digitalt covidbevis. 

Dessa krav finns idag, men kan komma att ändras:

  • Du behöver vara fullvaccinerad ha en giltig version av EU:s Covidbevis. Idag räknas du som fullvaccinerad om du har fått minst två doser och det inte har gått mer än 270 dagar sedan du tog din andra dos. Innan de 270 dagarna löpt ut behöver du även ha tagit din booster-dos för att klassas som fullvaccinerad.
  • Innan ombordstigning i Göteborg utförs ett Antigen-test. Skulle detta vara positivt tillåts du ej gå ombord*. Detta gäller även den eller de personer som räknas som nära kontakter. 

Det krav som tidigare fanns om att registrera sig mindre än 72 h före inresa, togs bort 12 februari 2022. 

*Ett positivt Antigen-test skall bekräftas med ett PCR-test snarast möjligt. Kostnader för t.ex. flygbiljetter/tåg eller hotell skall då täckas av ditt försäkringsbolag. Försäkringen skall även täcka förlorade resdagar. Men då vi vet att många försäkringsbolag har ett tak för vilken summa de ersätter och att denna summa sällan når upp till kostnaden för resan, erbjuder PolarQuest i sådana fall fri ombokning till en likvärdig resa.

FÖRSÄKRING

PolarQuest kräver att all resenärer tecknar en reseförsäkring, ifall nödsituation framtvingar att ni måste evakueras eller lämna resan innan den avslutats. Vänligen säkerställ att er reseförsäkring täcker Covid-19, även vid positivt testresultat under resansgång. 

GUIDER & BESÄTTNING

Våra guider och fartygens besättning följer samma regelverk och riktlinjer som våra passagerare. Eftersom vi har kontinuerliga guidebyten under en säsong kommer våra guider, utöver testrutiner, att vara extra noga med hygien och begränsa sina sociala kontakter dagarna innan avresa.

OMBORD

 Alla ytor ombord rengörs dagligen och det kommer finnas handsprit tillgängligt var ni än befinner er på fartyget. Det kommer även finnas möjlighet att testa alla ombord om detta är nödvändigt under expeditionens gång. 

HEMRESA

Efter expeditionens slut, ber vi er att fortsatt ta ansvar. Var observanta på symptom och följ de riktlinjer som finns såväl under hemresans gång som efter hemkomst.