Sveriges polarspecialist sedan 1999 031-333 17 30 info@polarquest.se
Sök Mina
bokningar

Information om fartyget

Fartyget M/S Stockholm byggdes år 1953 på Helsingborgs varv för Sjöfartsverkets räkning. 1998 började hon en ny karriär som passagerarfartyg och har sedan dess färdats i Svalbards arktiska farvatten varje sommar.

Fartygets längd: 40,08 m
Bredd: 8,80 m
Djupgående: 3,70 m
Bruttotonnage: 361 registerton
Passagerarkapacitet: 12 personer
Besättning: Sju personer
Gummibåtar: Två stycken


OMBORD PÅ FARTYGET


BAR

Det finns en liten bar i salongen med ett urval av goda drycker. Kaffe och te finns tillgängligt under hela dagen. Under expeditionen är all dryck ombord inkluderad.


BESÖK PÅ BRYGGAN

Passagerare är alltid välkomna till bryggan, men vi ber er att visa respekt för kaptens order, speciellt vid krävande navigering och vid tilläggning.


DRICKS

Dricks till fartygets besättning ingår i resans pris.


ELEKTRICITET

Alla eluttag ombord är 220 volt (svensk standard) och det finns uttag i alla hytter.


HYTTERNA

Det finns sex passagerarhytter ombord. Alla hytter är utsideshytter med fönsterventiler och har privat dusch och WC. Varje hytt har en garderob med galgar, en våningssäng, en spegel och en bokhylla.
Hårtork finnes ombord, delas mellan hytterna.


KLÄDSEL OMBORD

Informell klädsel gäller ombord på M/S Stockholm.


KOMMUNIKATIONER

Fartyget kan kontaktas via satellittelefon. Notera att ni inte alltid kommer att ha täckning på mobiltelefonen och att det inte finns tillgång till Internet ombord.


LÄKARE

Det finns ingen läkare ombord på M/S Stockholm. Befälhavarna har dock enklare medicinsk utbildning och första hjälpen-utrustning finns ombord. Passagerare som står under regelbunden behandling eller som använder särskild medicin måste ta med sig tillräcklig mängd för hela resan. Ha även med er en skriftlig beskrivning av de mediciner ni tar.


MÅLTIDER

Matsalen/mässen har plats för alla 12 passagerare vid en och samma sittning. Kocken serverar tre måltider per dag. Frukost och lunch är bufféer och middagen serveras vid bordet.


TVÄTT

Eftersom utrymmet är begränsat finns det ingen tvättservice ombord.


RÖKNING

Inne i båten råder rökförbud. Rökning är endast tillåtet på bestämda platser ute på däck. Observera att det ej är tillåtet att kasta cigaretter överbord. (Rök aldrig under landstigningar.)


SPRÅK

All information från våra guider kommer att vara på två språk - svenska och engelska. Besättningen är svensk men talar även engelska.


VATTEN

Vattnet ombord håller hög kvalitet och kan med fördel användas som dricksvatten.


ÖPPNA DÖRRAR OMBORD

Ombord på M/S Stockholm finns inga nycklar till hytterna.


Tillbaka till "Inför resan".