Sveriges polarspecialist sedan 1999 031-333 17 30 info@polarquest.se
Sök Mina
bokningar

Färdplan

Denna spännande resa startar med ett par dagar på Ecuadors fastland där vi börjar med att besöka Otavalo och dess indianmarknad samt lär känna landets huvudstad Quito. På Galapagos tillbringar vi sedan sju nätter ombord på den bekväma yachten Coral II som endast tar 15 passagerare. Med på resan följer en svensk färdledare från PolarQuest och på Galapagos har vi dessutom två lokala nationalparksguider med oss. Varje dag gör vi landstigningar med gummibåtar och utforskar öarnas unika natur och djurliv. Vi snorklar, fotograferar elefantsköldpaddor och följer sjölejonens lek på fina sandstränder. Djuren på Galapagos är nyfikna och orädda för människan och vi får uppleva många fantastiska och nära möten. Ombord finns snorklingsutrustning och flera gånger under resan har vi chans att förundras över öarnas sagolika undervattensvärld. Efter upplevelserika dagar på Galapagos återvänder vi till fastlandet för att utforska Ecuadors högland. Vi bor i staden Cuenca, känd för sin vackra kolonialarkitektur. Härifrån gör vi utflykter till den magnifika nationalparken Cajas och de berömda inkaruinerna Ingapirca.

Dag 1: Stockholm - Quito, Ecuador
14 oktober

Flyg från Stockholm på morgonen med ankomst på eftermiddagen till Quito med KLM. Vi checkar in på det charmiga Hacienda Cusin.

Dag 2: Otavalo - Quito
15 oktober

Heldags sightseeing med stopp i Otavalo och besöker deras matmarknad. Efter lunch besöker vi någon av byarna Iluman eller Peguche. Äter middag och övernattar på Café Cultura Manor.

Dag 3: Quito – Baltra & Santa Cruz, Galapagos
16 oktober

Vi flyger tidigt på morgonen från Quito till Galapagos. Vi landar på ön Baltra, där vi går ombord på Coral II. Vi tar oss sedan vidare till Santa Cruz, där vi besöker Charles Darwins forskningsstation. Under en spännande rundvandring lär vi oss mer om de elefantsköldpaddor och landleguaner som föds upp här. Väl ombord igen gör vi oss hemmastadda i våra bekväma hytter och njuter av vår första middag på Galapagos.

Dag 4: Mosquera & North Seymor
17 oktober

Den lilla ön Mosquera hyser en av Galapagos största populationer av sjölejon och är hem till många sjöfåglar. Vi även chans att se havsleguaner, blåfotade sulor och klarröda Sally Lightfoot-krabbor. Vattnet runt ön är en populär plats för snorkling då man ofta får sällskap av de söta och lekfulla sjölejonen! Här finns också ett rikt marint liv – tropiska fiskar, havssköldpaddor, rockor och revhajar ses ofta simma bland korallrevet. Senare gör vi en landstigning på North Seymour, en av få platser på Galapagos där man kan träffa på den magnifika fregattfågeln med sin klarröda strupsäck. Här finns även det märkliga Palo Santo-trädet och kolonier med charmerande blåfotade sulor.

Dag 5: Santa Fe & South Plaza
18 oktober

Santa Fe är Galapagos äldsta ö (4,5 miljoner år gammal) och det är även ön med flest endemiska arter. Vi ger oss ut på en vandring genom en endemisk kaktusskog där vi hoppas få möta Santa Fé-landleguanen, Galapagos största leguan. Ön är även hem till arter såsom Galapagoshöken, olika finkar och fyra arter av Galapagoshärmtrast. På South Plaza har vi chans att möta sjölejon och en stor koloni med flera hundra landleguaner som till storleken är de minsta på Galapagos. Detta är även enda platsen på jorden där vi har chans att se en leguan som är en korsning mellan havsleguan och landleguan!

Dag 6: San Cristobal
19 oktober

Under morgonen utforskar vi Kicker Rock, även kallad León Dormido då den till formen liknar ett sovande lejon. Den vulkaniska klippan reser sig 150 meter upp ur havet och är ett populärt tillhåll för blåfotade sulor, Nascasulor, fregattfåglar och pelikaner. Även det marina livet är rikt och kanske hinner vi med en sista snorklingstur där vi har chans att se havssköldpaddor, Galapagoshajar och örnrockor.

Förmiddagen avslutas med ett besök på ett center där man föder upp och arbetar för att bevara elefantsköldpaddan. Efter lunch stannar vi till på ett museum där vi får lära oss mer om Galapagosöarnas spännande historia. Vi beger oss sedan ut på en vandring till Tijeretas Hill, en spektakulär utsiktspunkt där vi har chans att skåda en fregattfågelkoloni.

Dag 7: San Cristobal
20 oktober

Den vackert vita stranden Cerro Brujo välkomnar till härliga bad och snorkling. I en liten lagun kan vi se fåglar som svarthalsad styltlöpare, roskarl och bahamaand. Till fots når vi den spektakulära utsiktspunkten Punta Pitt, och kommer också till den plats där Galapagos tre arter av sulor kan ses tillsammans: Nazca, blåfotad sula och rödfotad sula. Här finns även två arter av fregattfåglar och en sjölejonkoloni.

Dag 8: Espanola
21 oktober

Vid Punta Suarez möter vi bland annat den blåfotade sulan med sin lite komiska uppsyn och detta är också väldens enda häckningsplats för den majestätiska Galapagosalbatrossen. Här har vi utsikt över öns dramatiska landskap och Soplador, ett blåshål ute till havs som skjuter ut vatten över 20 meter upp i luften. Under eftermiddagen snorklar vi tillsammans med sjölejon eller slappnar av på den vackra korallstranden vid Gardner Bay. I vattnet har vi även chans att se rockor och revhajar.

Dag 9: Floreana
22 oktober

Vid Cormorant Point landstiger vi på Floreanas gröna strand. Den här platsen besöks ofta av sjölejon och här erbjuds extra spektakulär snorkling för den som vill. Vi besöker även Post office bay och den unika "posttunna" som utplacerades här redan 1793. Postgången fungerar än idag!

Dag 10: Santa Cruz, Baltra & Guayaquil
23 oktober

På Santa Cruz beger vi oss till höglandet för att bekanta oss med de vilda elefantsköldpaddorna. Sedan är det dags att säga adjö till Galapagos och flyga till Guayaquil på fastlandet, där vi tar oss upp till Ecuadors högland. Färden till Cuenca är en upplevelse i sig. När vi tar oss från havsnivå upp mot bergen, upplever vi en resa genom ett fantastiskt landskap som byter skepnad flera gånger under vägen. Väl framme i Cuenca checkar vi in på Mansion Alcázar, ett vackert hotell byggt i kolonialstil.

Dag 11: Cuenca
24 oktober

Efter en god frukost är vi redo att starta vår city tour i Cuenca, en stad som av många betraktas som Ecuadors vackraste. Turen tar genom denna mysiga by inramad av kullerstensgator. Idag har vi chans att smaka på landets olika delikatesser. På kvällen återvänder vi till hotell Mansion Alcázar.

Dag 12: Ingapirca inkaruiner
25 oktober

Idag färdas vi in i Andernas storslagna högland till ruinerna Ingapirca, som byggdes av inkaindianerna på 1400-talet. Här berättar vår lokala guide för oss om Inkarikets fascinerande historia. Efter lunch återvänder vi till Cuenca och utforskar stadens marknad. Här hittar vi både indiansmycken, textilier och exotiska frukter. På kvällen avnjuter vi en god middag på vårt hotell Mansion Alcázar.

Dag 13: Cajas Nationalpark - Guayaquil
26 oktober

Vi färdas över höga bergspass för att komma till den fina nationalparken Cajas. Här söker vi efter spännande fåglar och njuter av den vackra naturen. Efter lunch tar vi oss med buss vidare till Guayaquil. På kvällen lämnar vi Ecuador och påbörjar vår flygresa hem.

Dag 14: Stockholm
27 oktober

Ankomst till Stockholm.

Vänligen notera: Detta är endast en preliminär färdplan. Vår exakta rutt beror på Galapagos myndigheter och kan eventuellt komma att ändras.