Sveriges polarspecialist sedan 1999 031-333 17 30 info@polarquest.se
Sök Mina
bokningar

Fartyget Island Solitude

INFORMATION OM FARTYGET – ISLAND SOLITUDE

Fartyget Island Solitude byggdes 2017 och rymmer tar 12 passagerare. Hon byggdes i British Columbia med miljön särskilt i åtanke, där t ex motorerna överträffar EPA’s (environmental protection agency) utsläppsstandard. Hon är utformad just för expeditionsresor och är väl rustad att utforska British Columbias avlägsna och vackra kustområden.

BIBLIOTEK

Det finns ett mindre bibliotek ombord.

DRICKS

All dricks under resans gång ingår.

DRYCK

Under dagarna finns det fri tillgång till vatten, juice, kaffe och te. Det finns en begränsad mängd alkohol ombord. Till middagarna inkluderas två glas öl eller vin. Vänligen notera att fartyget har en ”till ankars-policy”, vilket betyder att det av säkerhetsskäl inte är tillåtet att dricka alkohol i nära anslutning till en utflykt. Av miljöskäl kommer det inte att finnas några kolsyrade drycker.

ELEKTRICITET
Eluttag ombord är 110 Volt och det finns uttag i alla hytter. Det finns ström när generatorn är igång, då oftast på morgonen eller kvällen.

FLYTVÄST
Flytväst finns hytten och skall vara på vid varje landstigning och Zodiaktur. Om ni paddlar kajak är det andra flytvästar och dessa får ni av besättningen ombord.

FÖRELÄSNINGAR
Informationsmöten och föreläsningar kommer att hållas i salongen ombord.

HYTTER
Alla hytter har två separata sängar med sängbord emellan, garderob, fönsterventil och privata faciliteter

KAJAKPADDLING
Det finns fyra enkelkajaker samt två dubbelkajaker ombord. Dessa kan användas när båten har kastat ankar och tillfälle ges.

KLÄDSEL OMBORD
Informell klädsel gäller ombord.

MOBILTELEFON OCH INTERNET
Notera att det är så gott som obefintlig mobiltäckning när vi befinner oss i dessa områden och det finns heller inget Internet.

MÅLTIDER
Ombord finns en matsal där det under måltiderna serveras en buffé av hälsosam och utsökt mat, med 360 graders utsikt. Om speciella kostbehov finns, exempelvis vegetarisk kost eller allergier, måste detta meddelas till oss i god tid innan avresa via vårt formulär ”Personinformation”.

PACKNING
Viktigt! Ombord på fartyget Solitude kan man ej ta med hårda resväskor och därför ber vi er att packa i en ryggsäck eller mjuka väskor som enkelt går att förvara i hytten under resan.

RÖKNING
Rökning är ej tillåtet ombord.

SOUVENIRER
Det finns ett begränsat utbud av souvenirer ombord.

SPRÅK
Besättningen och den lokala guiden ombord pratar engelska. En svensktalande färdledare från PolarQuest är med under hela resan.

VALUTA
Valutan ombord är kanadensiska dollar (CAD) och den räkning som sätts upp för eventuella drinkar i baren eller köp i shopen kan antingen betalas kontant eller med kreditkort vid resans slut. Mastercard och VISA accepteras ombord. Det kan vara bra att ha med lite kontanter om vi besöker någon lokal hantverkare, de tar vanligtvis inte kreditkort.

ZODIAK (GUMMIBÅT)
Ombord finns två Zodiaker som vi använder vid våra landstigningar.