Sveriges polarspecialist sedan 1999 031-333 17 30 info@polarquest.se
Sök Mina
bokningar

Fakta om British Columbia

FAKTA OM KANADA OCH BRITISH COLUMBIA

Befolkning i Kanada: 35 624 000.
Folkgrupper: Landet har en mångkulturell befolkning. Den största gruppen har sina rötter i Frankrike och Storbritannien men många har också kommit från andra europeiska länder, Asien och Afrika. Ursprungsbefolkningen utgör ca 5%.
British Columbia är en provins i sydvästra Kanada.
Huvudstad i Kanada: Ottawa
Högsta punkt: Mount Logan, 5 959 meter över havet.
Kustlinje: 202 080 km (världens längsta)
Nationaldag: 1 juli (Canada Day)
Språk: Engelska och franska
Statsskick: Konstitutionell monarki
Yta: 9 984 670 km2 (22 gånger större än Sverige)

GEOGRAFI

Kanada är världens näst största land. Avståndet från dess nordligaste punkt i Norra ishavet till gränsen mot USA i söder är 400 mil. Från provinsen Newfoundland och Labrador längst i öster till British Columbia i väster är det cirka 540 mil.

KLIMAT
Större delen av Kanada har ett kallt tempererat klimat med långa och kalla vintrar. De mildaste vintrarna finner man på västkusten, som har en smal zon med tempererat klimat. Längst i norr härskar polarklimat med vintertemperaturer kring 40 minusgrader och sommartemperaturer under tio plusgrader.

Väder och temperatur varierar i olika delar av Kanada. I British Columbia, där vi kommer att befinna oss, är det cirka 19 grader i Vancouver och under vår båtfärd cirka 17 grader under dagtid. Temperaturen kan dock krypa ner till åtta grader under natten.

Viktigt! Vi kommer att befinna oss i tempererad regnskog en stor del av resan och kan p.g.a. detta förvänta oss hel del nederbörd. Det är därför viktigt att ha med sig ordentliga regnkläder!

TID

Sverige ligger nio timmar före British Columbia

VALUTA

Kanadensiska dollar (CAD).
1 CAD är ungefär 7,80 SEK i dagens kurs (maj-21)

VANCOUVER
Staden har fått sitt namn från den brittiske kaptenen George Vancouver, som utforskade området på 1790-talet. Staden har idag drygt 600 000 invånare. Vancouver har Kanadas största hamn och staden brukar rankas högt i listor över ”världens bästa stad” där livskvalitet värderas. Olympiska vinterspelen arrangerades här samt i den närliggande vintersportortorten Whistler 2010.