Sveriges polarspecialist sedan 1999 031-333 17 30 info@polarquest.se
Sök Mina
bokningar

Lästips

Beat about the bush, Mammals av Trevor Carnby
I denna informativa bok får man svar på alla de frågor man någonsin haft om de afrikanska djuren. I text och bild går författaren igenom alla olika grupper av djur, besvarar de vanligaste frågorna och ger en djupare förståelse för djuren och deras beteende.

Photographic Guide to Tracks and Tracking in Southern Africa av Louis Liebenberg
En utmärkt guide i fickformat över de stora däggdjurens spår och andra spår i södra Afrika. Mycket lätt att använda och tydligt illustrerad.

The Healing Land, The Bushmen and the Kalahari Desert av Rupert Isaacson
Isacsson är en journalist och reseskribent uppvuxen i och med berättelser från södra Afrika och Sanfolket. Han dokumenterar fattigdom, social splittring och kampen hos ett folk som blivit tvångsförflyttat från sitt land. Den framhäver en styrka, visdom och helande kraft hos detta traditionella folk.

Gryning över Kalahari: hur människan blev människa av Lasse Berg
Det är gryning över Kalahariöknen. De rödtofsade trapparna spelar och solen lyfter sin skiva över horisonten som den gjort i miljoner år. I Kalahari finns bushmännen eller san-folket som de egentligen heter. Genetiskt sett är de en av jordens äldsta folkgrupper och de lever fortfarande som de tidigaste människorna gjorde. Lasse Berg känner san-folket sedan 20 år tillbaka. Minst lika länge har han grubblat över frågan om mänsklighetens ursprung. Hur har den mänskliga arten uppkommit? Vad hände för sju miljoner år sedan då människornas och apornas vägar skildes åt? Och vad är egentligen en människa?

RSPB Guide to Digital Wildlife Photography av David Tipling
Detta är en praktisk guide till de många aspekterna av att fotografera djur digitalt. Texten är skriven på ett enkelt sätt och boken är vackert illustrerad.