Sveriges polarspecialist sedan 1999 031-333 17 30 info@polarquest.se
Sök Mina
bokningar

Boende

JACK'S CAMP

Jack’s camps ligger i hjärtat av Botswanas Kalahariöken och omges av den orörda och vackra nationalparken Makgadkgadi. Här bor vi våra två första nätter. Lodgen har en helt unik stil som andas 40-tal och besökaren utlovas en sann och autentisk safariupplevelse. Här bjuds en variation av aktiviteter som kombinerar djur- och naturupplevelser med historia, arkeologi och geologi. Tillsammans med de vackra omgivningarna, kunniga guider och superb mat erbjuder Jack’s camp en upplevelse som inte går att jämföra med något annat. 

En höjdpunkt är ett pågående projekt med surikater, där ni får tillfälle att möte och interagera med dessa charmiga djur.

Alla tio rum ar mycket vackert och unikt inredda, har privat veranda, en loungedel, privata badrum med dusch och därtill en härlig utomhusdusch.
 

40-talsinspirerade inredning på Jack's Camp i Makgadikgadi Pan nationalpark.

QOROKWE LODGE

När vi anländer till Okavango kommer vi att spendera två nätter på Qorokwe Lodge, en charmig eco-lodge som till 100 % drivs av solenergi. Vi bor i lyxiga rum, uppbyggda på trästyltor och väggarna är av kraftig tältduk. Även här finns badrock och tofflor, diverse badrumsartiklar, hårtork och myggmedel. På lodgen finns gott om platser att koppla av på med en drink, vid huvudbyggnaden finns en pool och på kvällarna kan vi slå oss ner vid den sprakande lägerelden. 

Namnet Qorokwe betyder något i stil med “platsen där buffeln gick igenom busken och ner i vattnet”, ett namn som påminner oss om områdets djurtäthet. I detta vattenfyllda paradis är stillheten påtaglig. Under en färd i traditionella mokoro-kanoter glider vi fram i maklig takt, förbi stora vattenliljor. Vi ser några av områdets flera hundra fågelarter såsom kungsfiskare och afrikansk jacana och vid strandkanten ligger krokodiler och slöar i kvällssolen. Vi ger oss även ut på spännande safariturer med våra kunniga guider. Spåren i sanden berättar om vilda djur som nyss passerat. Vildmarken är inte bara nära, vi befinner oss mitt i den!  

Stilfulla Qorokwe Camp.

TUBU TREE CAMP

En kort flygtur tar oss till Tubu Tree Camp. Här bor vi två nätter i smakfullt inredda hyddor på plattformar med tältdukar som väggar. Genom dessa hörs den afrikanska nattens alla spännande läten. Från våra privata verandor kan vi njuta av magnifika vyer över de omgivande öppna landskapen. Alla hyddor har ett eget badrum med dusch samt en privat utomhusdusch därtill. Badrock, tofflor, badrumsartiklar och myggmedel finns även här. På kvällen njuter vi av en drink i Tubus berömda utomhusbar under skuggan av ett stort marulaträd. Detta är en av de bästa platserna i södra Afrika för att se den praktfulla leoparden och vi hoppas givetvis få möta detta ståtliga kattdjur under våra dagliga safaris. 

Lyxiga "tält" på trädäck på Tubu Tree.

KING'S POOL

Vårt lilla flygplan tar oss vidare till King's Pool. Denna mycket lyxiga camp, renoverades 2019 och namnet King’s Pool är till ära för Sveriges konung, Carl Gustav XVI, som ska ha spenderat sin smekmånad i området på 70-talet. Lodgen är belägen intill den u-formade King’s Pool Lagoon och flodsystemet Linyanti. Den drivs till 100% av solenergi.

Alla rum är rymliga, med en lounge-avdelning, privata badrum och verandor med underbar utsikt över lagunen. På lodgen finns även en pool, en stor lounge, bibilotek, matsal och en väldigt trivsam bar belägen på ett stort trädäck som sträcker sig ut mot vattnet. Här kan djurlivet komma väldigt nära.

Aktiviteter inkluderar både dags- och kvällssafaris samt guidade naturvandringar.

En av lodgens viktigaste uppgifter är att skydda ett landområde som är mycket betydelsefullt för elefanter och vildhundar samt bevara utrotningshotade arter såsom häst- och sabelantilop.

Stilfulla och lyxiga King's Pool!