Sveriges polarspecialist sedan 1999 031-333 17 30 info@polarquest.se
Sök Mina
bokningar

Boende

DINAKA CAMP

Våra första två nätter kommer vi att bo på Dinaka Camp, belägen i ett exklusivt privat reservat i den norra utkanten av Central Kalahari Game Reserve. Här finns sju rymliga safari-tält med bekväma sängar, alla med eget badrum, inomhus- och utomhusdusch. Tälten är placerade på upphöjda trädäck för att ge den perfekta utsiktspunkten över ett permanent vattenhål och mellan alla byggnader på lodgen finns gångvägar av trä. Här på lodgen kopplar vi av och njuter av Afrikas dofter, läten och atmosfär.

Under safariturer har vi chans att möta ett varierande djurliv, från giraffer, antiloper, honungsgrävlingar och öronrävar, till större rovdjur som det karaktäristiska Kalahari-lejonet, geparder och hyenor. Guider från San-folket delar med sig av sina uråldriga kultur, deras överlevnadstekniker och levnadssätt. 

QOROKWE LODGE

När vi anländer till Okavango kommer vi att spendera två nätter på Qorokwe Lodge, en charmig eco-lodge som till 100 % drivs av solenergi. Vi bor i lyxiga rum, uppbyggda på trästyltor och väggarna är av kraftig tältduk. Även här finns badrock och tofflor, diverse badrumsartiklar, hårtork och myggmedel. På lodgen finns gott om platser att koppla av på med en drink, vid huvudbyggnaden finns en pool och på kvällarna kan vi slå oss ner vid den sprakande lägerelden. 

Namnet Qorokwe betyder något i stil med “platsen där buffeln gick igenom busken och ner i vattnet”, ett namn som påminner oss om områdets djurtäthet. I detta vattenfyllda paradis är stillheten påtaglig. Under en färd i traditionella mokoro-kanoter glider vi fram i maklig takt, förbi stora vattenliljor. Vi ser några av områdets flera hundra fågelarter såsom kungsfiskare och afrikansk jacana och vid strandkanten ligger krokodiler och slöar i kvällssolen. Vi ger oss även ut på spännande safariturer med våra kunniga guider. Spåren i sanden berättar om vilda djur som nyss passerat. Vildmarken är inte bara nära, vi befinner oss mitt i den!  

Stilfulla Qorokwe Camp.

TUBU TREE CAMP

En kort flygtur tar oss till Tubu Tree Camp. Här bor vi två nätter i smakfullt inredda hyddor på plattformar med tältdukar som väggar. Genom dessa hörs den afrikanska nattens alla spännande läten. Från våra privata verandor kan vi njuta av magnifika vyer över de omgivande öppna landskapen. Alla hyddor har ett eget badrum med dusch samt en privat utomhusdusch därtill. Badrock, tofflor, badrumsartiklar och myggmedel finns även här. På kvällen njuter vi av en drink i Tubus berömda utomhusbar under skuggan av ett stort marulaträd. Detta är en av de bästa platserna i södra Afrika för att se den praktfulla leoparden och vi hoppas givetvis få möta detta ståtliga kattdjur under våra dagliga safaris. 

Lyxiga "tält" på trädäck på Tubu Tree.

SAVUTI CAMP

Vårt lilla flygplan tar oss vidare till Savuti Camp. Beläget högt upp på Savutikanalens strand erbjuder campen en vacker vy över ett område som de senaste åren täckts av såväl savann som flod. Här följer vi djurlivet från första parkett och flodens mystiska ebb och flod. Hit söker sig elefanter i stora nummer, men även andra djurarter. Från lägrets halmtäckta matplats sträcker sig ett upphöjt trä-däck ut över kanalbädden, med en liten pool, eldstad och fin utsikt. Det finns sju eleganta hyddor uppbyggda på trädäck, med kraftiga tältduksväggar och stråtak, alla med privata faciliteter och rymliga verandor med utsikt över kanalen.

Savuti Camp