Sveriges polarspecialist sedan 1999 031-333 17 30 info@polarquest.se
Sök Mina
bokningar

Ronald Visser Guide och Expeditionsledare

Ronalds arbete på universitetet för marinbiologi i Groningen har tagit honom till Antarktis, Arktis och många platser däremellan. Sedan han blev smittad av ”polarbacillen” har han gjort flera vandringar på Svalbard, och även medverkat som volontär i fältarbeten kring forskning på gäss.

 Ronalds uppväxt i norra Nederländerna har gett honom en naturlig kärlek till öppna, karga platser. Under helgerna guidar han besökare i Waddenzee och under längre lediga perioder vandrar han gärna på spännande platser runt om i världen. Även om han alltid försöker att minimera sin packning lämnar han aldrig sin fotoutrustning och kikare hemma.

Ronalds arbete på universitetet för marinbiologi i Groningen har tagit honom till Antarktis, Arktis och många platser däremellan. Han blev snabbt smittad av den beryktade ”polarbacillen” och sedan dess har han gjort flera vandringar på Svalbard, och även medverkat som volontär i fältarbeten kring forskning på gäss.

Under 2008 arbetade Ronald för första gången som guide ombord på ett expeditionsfartyg, destinationen var en forskningsstation i Antarktis. Han började guida på Svalbard 2010 och insåg tidigt att en stor del av glädjen ligger i att få dela upplevelsen med andra. Det är inte bara polartrakternas natur som fascinerar Ronald, utan också den spännande valfångsttiden och de historiska polarexpeditionerna.