Sveriges polarspecialist sedan 1999 031-333 17 30 info@polarquest.se
Sök Mina
bokningar

Webinar – Lofoten, Björnön och Svalbard – 30 nov kl. 18:00

Plats: Zoom, digitalt

Vi vill välkommen dig att delta i vårt nästa webinar! Den 30 november kommer Christian Engelke, expeditionsledare på PolarQuest, att genom ord och bild, ta oss med på en kryssning till Nordnorges sensationella fjordlandskap och därifrån vidare över Barents hav till den avlägsna ön Björnön. Vår slutdestination är den arktiska ögruppen Svalbard, vackert inbäddad i snö och is och med invånare som isbjörnar och valrossar. Det här är den perfekta resan för dig som vill uppleva olika delar av natursköna Norge. Webinaret kommer att bjuda på mycket inspiration och vackra bilder. Efter presentationen finns vi tillgängliga för frågor. Webinaret är på skandinaviska och kommer att hållas digitalt på Zoom. Scrolla ner för att läsa mer om Christian.

 

Datum

Tis 30 nov 2021

Tid

Kl. 18:00 (06:00 PM på bekräftelsen). Ca 40 min presentation följt av frågor och svar. 

Plats

Webinaret kommer att äga rum digitalt på Zoom.

Språk

Skandinaviska

Pris

Kostnadsfritt

Anmälan

  • Anmäl dig till webinariet genom att klicka på länken nedan.
  • När du har bokat plats på webinaret via Zoom kommer du att få ett bekräftelsemail (vänligen notera att bekräftelsen är på engelska).
  • Samma dag som webinaret äger rum får du en påminnelse till din e-postadress.
  • När det är dags för föreläsningen klickar du på länken i ditt bekräftelse/påminnelsemejl "Click here to join" och väntar på att bli insläppt till webinaret.
  • Lyssna till webinaret på dator eller i mobilen. Använd hörlurar om ljudet inte är tillräckligt starkt eller datorn saknar högtalare! 
  • OBS! Din mikrofon och video är automatiskt avstängd i vår version av Zoom, så vi samt övriga deltagare kan inte se eller höra dig under webinaret.
  • Under presentationen har du möjlighet att ställa frågor till oss på PolarQuest genom att skriva i fältet Q&A. Vi besvarar era frågor delvis skriftligen under presentationen samt delvis muntligen efter presentationens slut.

KLICKA HÄR FÖR ATT ANMÄLA DIG!

 

Christian Engelke

Christian föddes i Tyskland men alltsedan han för första gången satte sin fot i Norge år 1996 har han varit drabbad av “Skandinavienbacillen”. Sedan dess har han till fots, på skidor och med kajak nyfiket utforskat bergen och kustregionerna i Norge och Sverige. Alla dessa äventyr har också inneburit att han lärt sig att tala skandinaviska. 

2008 tog Christians studier i industriteknik honom till Svalbard och där tillbringade han tre oförglömliga år. Efter detta flyttade han till ”sydligare breddgrader” och slog sig ner i Tromsö i norra Norge där han också avslutade sin magisterexamen i "Technology and Safety in the High North". Christian har bott i Norge i över 13 år och bor sedan 2018 i Lofoten. Han kan den norska kusten utan och innan och har även genomfört två expeditioner med PolarQuest från Norska kusten till Svalbard via Björnön.

Sedan 2009 arbetar Christian som guide på heltid och då som kajakguide samt expeditionsledare på Svalbard och Grönland. Han har guidat på över 20 expeditioner på Grönland och ännu fler på Svalbard. Han har spenderat mycket tid kring Scoresbysund i Grönland och i hela Nordöstra Grönlands nationalpark. Mest "Grönlandserfarenhet" har Christian dock från området kring Tasiilaq på östra Grönland där han under fem års tid anordnat 14-dagars kajak- och vandringsexpeditioner med övernattning i tält. Christian älskar Svalbard och Grönland för sina minimalistiska landskap, polarhistoria, möten med vilda djur och tystnaden i dessa områden. Från 2014 har Christian även arbetat som guide i Antarktis och Sydgeorgien.

Christian är generalist, men älskar särskilt att föreläsa om polarhistoria, valar, glaciärer, havsis, fotografi och isbjörnar. Han är också kajakinstruktör och driver sedan 2014 ett bolag som specialiserat sig på resor bland späckhuggare och knölvalar i Nordnorge. När Christian inte befinner sig på mycket höga breddgraderna hittar du förmodligen honom i sin havskajak bland vågorna utanför norska kusten.