Sveriges polarspecialist sedan 1999 031-333 17 30 info@polarquest.se
Sök Mina
bokningar

Webinar – Grönlands otämjda vildmark – 26 okt

Plats: Zoom, digitalt

Grönland – en oförglömlig upplevelse

Att resa längs Grönlands spektakulära kustlinje är en häpnadsväckande upplevelse, den arktiska naturen domineras av gigantiska isberg, bildsköna fjordar, majestätiska bergstoppar och vidsträckt tundra. Men hur är det att vara på expeditionskryssning på Grönland med ett litet, unikt 12-passagerarfartyg? Kanske undrar du över vilka platser du kan få besöka eller vad som skiljer östkusten från västkusten?

Allt detta och lite till hoppas vi kunna ge svar på under vårt webinar om natursköna Grönland. Presentationen hålls av vår kunniga och populära expeditionsledare, Christian Engelke och efter presentationen kommer vi att finnas tillgängliga för att svara på fler frågor. Christian är från Tyskland, men bor i Norge och pratar skandinaviska.

Datum

Tis 26 okt 2021

Tid

Kl. 18:00 (06:00 PM på bekräftelsen). Ca 40 min presentation följt av frågor och svar. 

Plats

Webinaret kommer att äga rum digitalt på Zoom.

Språk

Skandinaviska

Pris

Kostnadsfritt

Anmälan

  • Anmäl dig till webinariet genom att klicka på länken nedan.
  • När du har bokat plats på webinaret via Zoom kommer du att få ett bekräftelsemail (vänligen notera att bekräftelsen är på engelska).
  • Samma dag som webinaret äger rum får du en påminnelse till din e-postadress.
  • När det är dags för föreläsningen klickar du på länken i ditt bekräftelse/påminnelsemejl "Click here to join" och väntar på att bli insläppt till webinaret.
  • Lyssna till webinaret på dator eller i mobilen. Använd hörlurar om ljudet inte är tillräckligt starkt eller datorn saknar högtalare! 
  • OBS! Din mikrofon och video är automatiskt avstängd i vår version av Zoom, så vi samt övriga deltagare kan inte se eller höra dig under webinaret.
  • Under presentationen har du möjlighet att ställa frågor till oss på PolarQuest genom att skriva i fältet Q&A. Vi besvarar era frågor delvis skriftligen under presentationen samt delvis muntligen efter presentationens slut.

KLICKA HÄR FÖR ATT ANMÄLA DIG!

 

© Christian Engelke
© Christian Engelke

Christian Engelke

Christian är en av PolarQuest mycket kunniga och populära expeditionsledare med stor erfarenhet från våra polarområden. Christian har spenderat många år på flertalet platser kring Grönland och är en av PolarQuests främsta experter om just Grönland.

Christian föddes i Tyskland men alltsedan han för första gången satte sin fot i Norge år 1996 har han varit drabbad av “Skandinavienbacillen”. Sedan dess har han till fots, på skidor och med kajak nyfiket utforskat bergen och kustregionerna i Norge och Sverige. Alla dessa äventyr har också inneburit att Christian lärt sig att tala skandinaviska.

2008 tog Christians studier i industriteknik honom till Svalbard och där tillbringade han tre oförglömliga år. Efter detta flyttade han till ”sydligare breddgrader” och slog sig ner i Tromsö i norra Norge där han också avslutade sin magisterexamen i "Technology and Safety in the High North".

Sedan 2009 arbetar Christian som guide på heltid och då som kajakguide samt expeditionsledare på Svalbard och Grönland. Han har guidat på över 20 expeditioner på Grönland och spenderat mycket tid kring Scoresbysund och i hela Nordöstra Grönlands nationalpark. Mest erfarenhet har Christian dock från området kring Tasiilaq på östra Grönland där han under fem års tid anordnat 14-dagars kajak- och vandringsexpeditioner med övernattning i tält. Utöver detta har han även varit expeditionsledare på kryssningar längs västra Grönland och platser som Diskobukten, Maniitsoq, Kangerlussuaq och Narsarsuaq. Christian älskar de minimalistiska landskapen, polarhistoria, möten med vilda djur och tystnaden i dessa områden. Från 2014 har Christian även arbetat som guide i Antarktis och Sydgeorgien.

Christian är generalist, men älskar särskilt att föreläsa om polarhistoria, valar, glaciärer, havsis, fotografi och isbjörnar. Han är också kajakinstruktör och driver sedan 2014 ett bolag som specialiserat sig på resor bland späckhuggare och knölvalar i Nordnorge. När Christian inte befinner sig på mycket höga breddgraderna hittar du förmodligen honom i sin havskajak bland vågorna utanför norska kusten.