Sveriges polarspecialist sedan 1999 031-333 17 30 info@polarquest.se
Sök Mina
bokningar

Chat test

Vill du veta mer om våra spännande resor? Här har vi samlat våra webinarer och polarföreläsningar så att du kan lyssna på dem i efterhand. Vi hoppas att de inspirerar!

Polarföredrag - Antarktis

Följ med oss till världens mest avlägsna kontinent Antarktis. Varje år ger sig PolarQuest ut på en föredragsturné där våra kunniga expeditionsguider berättar om hur det är att resa med oss på våra fantastiska expeditioner världen över, däribland Antarktis. År 2020 har vår populära expeditionsledare Adam Rheborg istället spelat in ett kort bildföredrag så att ni kan titta på det hemma, i lugn och ro. Vi hoppas att det ger er en fin stund och att ni får mycket inspiration inför framtida resor.

 

Isbjörnens rike Svalbard

Låt oss bjuda på ett inspelat webinar från februari 2022 om den plats som ligger allra närmast vårt PolarQuest-hjärta. Vi pratar givetvis om Svalbard! I ord och bild berättar vi om olika platser, det fascinerande djurlivet, de skiftande säsongerna och om spännande historia – berättelserna om historiska upptäckare som försökt nå Nordpolen med utgångspunkt på Svalbard är många.

 

Grönlands otämjda vildmark

En resa till Grönland är ett oförglömlig äventyr! Men hur är det att vara på expeditionskryssning på Grönland med ett litet, unikt 12-passagerarfartyg? Kanske undrar du över vilka platser du kan få besöka eller vad som skiljer östkusten från västkusten? Vi tror att detta inspelade webinar från 26 oktober 2021 kommer att kunna ge dig en hel del svar om våra expeditionskryssningar på Grönland. Presentationen hålls av vår kunniga och populära expeditionsledare, Christian Engelke.

 

Från Lofoten till Svalbard

Den 30 november 2021 anordnade vi ett webinar om Lofoten, Björnön och Svalbard. Webinaret spelades in och presentationen görs av Christian Engelke, expeditionsledare på PolarQuest. Christian tar oss med, genom ord och bild, på en kryssning till Nordnorges sensationella fjordlandskap och därifrån vidare över Barents hav till den avlägsna ön Björnön. Vår slutdestination är den arktiska ögruppen Svalbard, vackert inbäddad i snö och is och med invånare som isbjörnar och valrossar.

 

Vår på Svalbard

Kanske drömmer du om en resa till Svalbard, men funderar på när det passar just dig att resa? Kanske har du varit på Svalbard under sommaren och vill veta vad skillnaden är om du reser lite tidigare på säsongen? Eller du kanske bara vill bli inspirerad och drömma dig bort bland vackra snöklädda bergstoppar för en stund? Vi tror att detta inspelade webinar från 9 sep 2021 med Niklas Nilsson från PolarQuest kommer att ge dig en hel del svar och inspiration samt förklara varför vi på PolarQuest tycker så mycket om denna årstid.

 

Antarktis i mars

Hur är det att besöka Antarktis i mars? I detta inspelade webinar från 20 april 2021 tar Adam Rheborg, expeditionsledare på PolarQuest, med oss till vackra Falklandsöarna, hem åt charmiga pingviner och ståtliga albatrosser. Vi fortsätter till den avlägsna ön Sydgeorgien med dess otroligt rika djurliv. Adam berättar för oss om valar som knölval, sillval och vikval och till slut når vi världens mest avlägsna och isolerade kontinent Antarktis. Följ med oss på en 45 minuters resa i denna spektakulära, iskrönta värld på andra sidan jorden!

 

Polarföredrag - Svalbard

Få resor kan mäta sig med ett storslaget polaräventyr till isbjörnens rike Svalbard. Varje vår och höst brukar vi ge oss ut på en föredragsturné där någon av våra duktiga polarguider berättar om hur det är att resa med PolarQuest till några av de mest spektakulära platserna på vår jord. År 2020 har vår populäre expeditionsledare Adam Rheborg istället spelat in ett kort bildföredrag så att ni kan titta på det hemma, i lugn och ro, när det passar er bäst, och oberoende av var ni bor. Vi hoppas att ni ska få inspiration och att er längtan efter att få uppleva denna fantastiska plats blir ännu större efter att ni lyssnat.